Biden ve Macron'dan Afganistan değerlendirmesi: 'Onları terk edemeyiz'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı biden ile gerçekleştirdikleri Afganistan değerlendirmesinde, batılı değerlere sahip olan Afganların terk edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

DÜNYA 20.08.2021, 10:11 22.08.2021, 09:06
Biden ve Macron'dan Afganistan değerlendirmesi: 'Onları terk edemeyiz'

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele almasının yankıları dünya genelinde devam ediyor.

Biden ve Macron’dan Afganistan değerlendirmesi

Dünya liderleri, uluslararası anlamda Afganistan’a ilişkin görüşmelere ve değerlendirmelerine devam ediyor.

Bu çerçevede Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Afganistan’daki son durumu ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Elysee Sarayı'ndan gelen açıklamada, Biden ve Macron’un gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ortaya çıkan durumun görüşüldüğü aktarıldı.

“Onları terk edemeyiz”

Söz konusu açıklamada, "Emmanuel Macron, vatandaşlarımız, ABD ve müttefiklerinin çıkarları için çalışan Afgan erkek ve kadınlar ile tehdit altında olanların tahliyesi için müttefikler arasında somut ve hızlı eşgüdüm sağlanmasına yönelik mutlak ihtiyacı vurguladı" açıklaması yapıldı.

Öte yandan "Cumhurbaşkanı, değerlerimizi paylaşan ve korunmaya ihtiyacı olan Afganlara yönelik ortak sorumluluğumuza ve onları terk edemeyeceğimize dikkat çekti." sözleri kullanılırken, görüşme çerçevesinde iki liderin G7 çerçevesinde özellikle siyasi, insani ve terörle mücadeleye ilişkin ortak eylemlerini güçlendirmeye yönelik anlaştığı bildirildi.

Yorumlar (0)