Biden: "Suçlarla mücadelede yeni önlemler aldık"

Beyaz Saray’da konuşma yapan Biden, salgın döneminde suç oranlarının arttığını ve yaz aylarında da artış yaşanmasının muhtemel olduğunu bu sebeple de yeni önlemler aldıklarını açıkladı. 

DÜNYA 24.06.2021, 09:59 24.06.2021, 16:39
Biden: "Suçlarla mücadelede yeni önlemler aldık"

Covid-19 salgını döneminde ABD’deki suç oranlarında büyük oranda artış yaşandı. Hırsızlık, yağma, silahla alıkoyma ve yaralama gibi suçlar daha önceki istatistiklerinin de üzerine çıktı. Cumhuriyetçilerin karşı olduğu silahlanma sınırlaması da insanların daha agresif tavırlar sergilemesini ve hızlı şekilde bireysel silahlanma yaşanmasına vesile oldu. Biden, geçtiğimiz haftalarda “Suç oranlarının artmasından endişe ediyoruz.” açıklamasında bulunmuştu. 

Biden, dün yaptığı konuşmada ise suç oranının özellikle salgın döneminde hızlı şekilde arttığını ve yaz aylarının başlamasıyla birlikte daha da artabileceğini belirterek “Bu konuda uzun zamandır çalışıyorum. Suçun azaltılması ve silahlanmanın önüne geçilmesi konusunda aldığımız önlemler var.” şeklinde konuştu.  



Az mermi kapasiteli silah kullanımı teşvik edilecek 

Biden: “Eğer geyikler kurşun geçirmez yelek giymiyorsa çok mermi kapasiteli bir silaha ihtiyacınız yok.” şeklinde konuştu. Bu da özellikle avcılıkla uğraşan ya da avcı olmayıp da tüfek bulunduran kişiler için bir sınırlama getirileceğinin işareti olarak kabul edildi. Önlemlerde yer alan bir diğer maddenin ise kişi ve statüye göre sınırlamaya gidilecek olması. “Kimlerin ne çeşit silah alacağı sınırlanacak. Örneğin bir top satın alamayacaksınız.” şeklinde konuşan Biden, kısa sürede tepkileri üzerine çekti. 

Silah tüccarlarına sıfır tolerans 

Biden: “Şiddet suçlarında kullanılan silahların takibi yapılacak ve bunları satan kişilere sıfır tolerans gösterilecek. Bu yeni önlemlerin Senato’dan kısa sürede geçeceğine eminim. Bunu yapıp hayat kurtarabiliriz.” 

Cinayet oranı yüzde 33 arttı 

2020’nin başından bugüne kadar Amerika’daki cinayet ve vahşice öldürme suçlarında yüzde 33 oranında artış yaşandı. Ülke genelindeki en büyük 66 polis merkezinin kayıtlarına göre 63 merkezde silahlı soygun, tecavüz ve cinayet şikayetlerinde artış yaşandı. 

Yorumlar (0)