Biden, “soykırım” dedi: ABD’de, Türkler sokağa indi

ABD’de oturan Türkler, sözde soykırım açıklamalarını protesto etmek amacıyla sokağa indi.

DÜNYA 25.04.2021, 10:23 26.04.2021, 09:35
Biden, “soykırım” dedi: ABD’de, Türkler sokağa indi

ABD Başkanı Joe Biden’in sözde soykırım açıklamalarının ardından ülkede yaşayan Türkler, sokağa inerek Biden’i ve asılsız iddiaları protesto etti.

Kardeş ülke topluluklarından da destek geldi

Başkent Washington’da Biden’in sözlerine destek vermek maksadıyla Ermenilerin yapacağı gösterilere karşı harekete geçen Türkler, tek vücut olup çok geçmeden Türkiye Büyükelçiliği önünde toplandı.

Büyükelçilik önünde bir araya gelen Türk vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayrakları ve taşıdıkları dövizlerle gösteriler düzenleyip sözde iddialara tepkilerini dile getirdiler. Gösterilere ABD’deki Türk derneklerinin dışında kardeş ülke ve topluluklardan da büyük destek geldi. Gösterilerin yapıldığı bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan ABD polisi, geçici olarak yolları trafiğe kapatmak durumunda kaldı.

Biden’ın skandal açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz gün 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili bir konuşma yapmış ve “soykırım” ifadesini kullanmıştı. 

Ayrıca daha öncede eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kullanılan ve “Büyük Felaket” manasındaki "Meds Yeghern" ifadesi de söz konusu açıklamada yer almıştı.

Yorumlar (0)