Biden saat verdi: ABD'den, Afganistan'a yönelik yeni bir saldırı uyarısı

ABD Başkanı Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki güncel durumu 'son derece tehlikeli' olarak adlandırarak, büyük ihtimalle 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yönelik bir saldırının daha gerçekleştirilebileceğini belirtti.

DÜNYA 29.08.2021, 00:50
Biden saat verdi: ABD'den, Afganistan'a yönelik yeni bir saldırı uyarısı

Ulusal Güvenlik Konseyi ve bölge komutanları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yazılı açıklama bulunan ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu toplantıda, ABD güçlerinin evvelki gün DEAŞ üyelerine düzenlediği hava saldırısını ele aldıklarını kaydetti.

Biden, "Bu saldırı son saldırı değildi. O menfur saldırıya karışan her bir teröristi yakalamayı ve bedelini ödetmeyi sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti.

"24 ila 36 saat içerisinde yeni bir saldırı olabilir"

Askerlerinin güvenliğine öncelik vermek maksadıyla her türlü önlemi aldıklarına işaret eden Biden, "Sahadaki durum son derece kritik olmaya devam ediyor ve havalimanına yeni bir terör saldırısı tehdidi bir hayli yüksek. Komutanlarımız 24 ila 36 saat içerisinde yeni bir saldırı olasılığının yüksek olduğunu ilettiler." şeklinde konuştu.

Başkan Biden, dün Kabil'den 6 bin 800 kişiyi daha tahliye ettiklerini anımsatarak, ABD ordusunun ayrılmasının ardından Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin çıkışına yardımcı olmayı sürdürmek için yapılacakları toplantıda ele aldıklarını belirtti.

Yorumlar (0)