Biden, Obama'nın kaldığı yerden devam!

Küreselcilere meydan okuyan Donald Trump gitti, meydan okunan küreselcilerin desteklediği Joe Biden, daha doğru ifadeyle "demokratlar" göreve geldi. Demokratlarda iş, "kaldığı yerden devam" usulüyle sürdürülecek. Biden, "ulusal güvenlikte" Obama'nın ekibiyle çalışacak.

DÜNYA 06.01.2021, 08:52 06.01.2021, 17:31
Biden, Obama'nın kaldığı yerden devam!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin 46. Başkanlığına seçilen Joe Biden, özellikle İran ve Rusya konuları ile ilgilenmeleri amacıyla, 44. Başkan Barack Obama zamanında görev yapan kişileri ulusal güvenlik ekibine dâhil etmeyi planlıyor.

Jon Finer

ABD'nin 170 yıllık köklü gazetesinde yer alan haberde, Joe Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı yardımcılığına, 44. Başkan Barack Obama döneminin Dışişleri Bakanı olan John Kerry'nin özel kalemi olarak görev yapan Jon Finer'i; dışişleri bakanı yardımcılığına ise yine aynı dönemde İran ile nükleer müzakereleri sürdüren Wendy Sherman'ı getirmesinin beklendiği bildirildi.

Wendy Sherman

Wendy Sherman bu göreve getirilirse 45. Başkan Donald Trump yönetimin İran'a karşı geri çekildiği "nükleer anlaşmaya" geri dönülmesi konusunda önemli rol oynayacak.

Victoria Nuland

Joe Biden, eski kariyer diplomatı Victoria Nuland'ı da siyasi işlerden sorumlu müsteşar olarak ataması bekleniyor. Ancak, Dışişleri Bakanlığı uhdesinde Rusya ile ilişkileri sürdüren Victoria Nuland'ın işinin çok zor olduğu belirtiliyor. Zira Biden'ın Rusya'ya karşı çok sert tutum izleyeceği biliniyor.

Zaten Victoria Nuland da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çok da haz ettiği bir isim değil. Zira Victoria Nuland denilince akla ilk olarak Vladimir Putin'e yönelik sert sözleri ve ağır eleştirileri geliyor. Victoria Nuland'ın bu göreve getirilmesinin bile bir bakıma Joe Biden'ın Rusya ile nasıl ilişkilere sahip olunacağının ya da olunmak istendiğinin de bir işareti durumunda.

Brett McGurk

Joe Biden'ın güvenlik ekibine dâhil etmek istediği bir diğer isim ise Brett McGurk. ABD'nin 44. Başkanı Obama'nın "DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilciliği" görevini yapan Brett McGurk, Biden tarafından Kuzey Afrika ve Ortadoğu masasının başına getirilecek.

Yorumlar (0)