Biden: O silahların satışı yasaklanacak!

ABD Başkanı Joe Biden, hayalet silah olarak bilinen "seri numarasız" silahların satışına yasak getireceklerini belirtti.

DÜNYA 12.04.2022, 00:32 12.04.2022, 15:58 Hakan Öksüz
Biden: O silahların satışı yasaklanacak!

Silah satışının serbest olduğu ABD'de yıllardır tartışılan "hayalet silah" konusu, bu kez Joe Biden'ın gündemindeydi. ABD Başkanı Biden, seri numarası olmayan silahların satışına dair önemli bir açıklamada bulundu.

"Bir terörist grup da kolaylıkla alabilir"

Sabıka soruşturması bile olmayan silahların satışının yasaklanacağını kaydeden Biden, bu konuyu önemsediklerini dile getirdi. Biden, "Bu silahları herhangi bir terörist grup kolaylıkla satın alabilir. Sabıka soruşturması geçirmemiş seri numarasız silahların satılması oldukça riskli. Kötü niyetli bir grubun elinde ölümcül bir hale dönüşebilir. Üstelik izini sürmek de zor." dedi.

"Federal yargılamaya hazır olun"

Ülke genelinde silahlı şiddet vakalarının ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Joe Biden, hayatet silahların ise sorunu başka bir boyuta taşıdığını söyledi. Bu tip seri numarasız silahların izinin takip edilemediğini aktaran Biden, "Bu tarz silahlarların satışına yasak getireceğiz. Bir hayalet silahla suç işleyen kişiler hakkında federal yargılama yapılacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)