Biden, Kur'an-ı Kerim'den alıntı yaparak Ramazan ayını kutladı

ABD Başkanı Biden, ABD'deki ve bütün dünyadaki Müslümanların, ramazan ayını kutladı ve açıklamasında, "Haklarınızı savunmaya devam edeceğiz" sözlerini kullandı. 

DÜNYA 02.04.2022, 09:16 02.04.2022, 10:18
Biden, Kur'an-ı Kerim'den alıntı yaparak Ramazan ayını kutladı

Yazılı bir açıklama yapan Biden, "Eşim Jill ile birlikte, ramazan ayı sebebiyle ABD'deki ve bütün dünyadaki Müslümanlara, en iyi dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

“Müslümanlar için ruhsal iyileşme vakti”

Ramazan ayının bütün Müslümanlar için ruhsal iyileşme ve  tefekkür zamanı olduğunu söyleyen Biden, şunları aktardı:

"Bu sene iftar yapma eylemi, toplum, aile ve sağlık güzelliklerinin daha da güçlü hatırlatıcısı olacak. Masalarında boş sandalye ile oturan ve yakınlarını kaybetmiş olanlar ile kalplerimiz beraber atacak." 

Kur’an-ı Kerim’den alıntı yaptı

Kovid-19 Kovid-19 salgınından sonra ABD’nin, yaraları sarmayı sürdürdüğünü söyleyen Biden, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ve "Kim zerre miktarı kadar hayır yapmışsa onun karşılığını görür." şeklindeki ayetini alıntıladı.

Her gün yaşama tutunma mücadelesi verenleri gördüklerini aktaran Biden, ramazan ayının herkesin birbirine kibarlık ve merhamet, anlayışlı olması adına fırsat olduğuna dikkat çekti.

“Müslümanların haklarını savunacağız”

Biden, "ABD, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar, Çin'deki Uygurlar ile birlikte dünyanın her bölgesinde Müslümanlar da dahil olmak üzere insan haklarını savunmayı sürdürecektir. Ramazanınız mübarek olsun." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorumlar (0)