Biden: Konuşmaktan yoruldum!

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ı artık geride bırakmalarının şart olduğunu belirten ABD Başkanı Joe Biden, "4 sene tüm haberlerde Donald Trump vardı. Önümüzdeki 4 sene tüm haberler ABD halkı ile ilgili olacak. Donald Trump hakkında konuşmaktan yoruldum." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 17.02.2021, 10:26
Biden: Konuşmaktan yoruldum!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Amerikan televizyon kanalında canlı yayınlanan programda, stüdyoda bulunan katılımcıların sorularını yüz yüze cevapladı.

Ağırlıklı olarak ABD'nin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisindeki durumu, aşılama çalışmalarında geldiği nokta ve pandeminin ekonomik etkilerinin konuşulduğu programda Joe Biden, ABD halkından yönetime güven duymalarını istedi.

ABD Başkanı Biden, eski Başkan Trump döneminde Covid-19 aşılama çalışmaları ile ilgili yeterince hazırlık yapılmadığını ileri sürerek, göreve geldiklerinde ellerinde çok az miktarda aşı bulunduğunu, yapılan anlaşmalarla 2021 Temmuz sonuna kadar 600 milyonun üzerinde doz aşının sahibi olmayı garantilediklerini, bu sayının da tüm Amerikan halkına yetecek oran olduğu anlamına geldiğini ifade etti.

Aşıya erişebilen tüm ABD vatandaşının kesinlikle aşı olması gerektiğini belirten Joe Biden, 2021 sonuna kadar pandeminin şu ankinden çok daha gerileyeceğine inancını dile getirdi.

Okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime açılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden ABD Başkanı, fakat bu işlemlerin bir günde bitirilebilecek işler olmadığının altını çizdi.

1,9 trilyon dolar tutarındaki ekonomik destek paketinin çıkarılması konusunda kararlı olduklarına vurgu yapan Joe Biden, hem küçük ölçekli işletmelere maksimum düzeyde destek sağlanacağını hem de doğrudan bireylere nakit desteği sağlanacağını bildirdi.

Trump hakkında konuşmaktan yoruldum!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan Senatosu'ndaki azil yargılamasında aklanması üzerine bir soru yöneltilen Joe Biden, Donald Trump'ı artık geride bırakmalarının şart olduğunu belirterek, "4 sene tüm haberlerde Donald Trump vardı. Önümüzdeki 4 sene tüm haberler ABD halkı ile ilgili olacak. Donald Trump hakkında konuşmaktan yoruldum." dedi.

"Trump'a karşı açılabilecek bir davaya Adalet Bakanlığı izin verecek mi?" sorusuna ise Biden, Donald Trump'la ilgili muhtemel davalarda kendisinin değil, Adalet Bakanlığının karar vereceğini, izin verip vermemesinin Adalet Bakanlığının inisiyatifinde olduğunu kaydetti.

Çin ile çok alanda rekabet içinde olduklarını anımsatan Başkan Biden, demokrasi ve insan hakları konusunda Washington'ın kaygılarını Pekin'e iletmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Trump'ın mülteci politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 11 milyonun üzerinde yasa dışı göçmenin kademeli olarak ABD vatandaşlığına geçirilmesi ile ilgili süreçleri işleteceklerini, Trump'ın 5000 seviyesine indirdiği mülteci kabul limitini, eski seviye olan 125.000'e geri getireceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)