Biden karşılık verileceğini açıklamıştı: ABD hava saldırısını duyurdu

26 Ağustos Perşembe günü Kabil Havalimanı çevresinde gerçekleştirilen terör saldırısını üstlenen DEAŞ/Horasan ele başına ilişkin ABD, Afganistan'da hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.  Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise "DEAŞ'a yönelik düzenlenen hava saldırısında 2 üst düzey isim öldürüldü, 1'i de yaralandı." denildi.

DÜNYA 28.08.2021, 08:59 29.08.2021, 15:28
Biden karşılık verileceğini açıklamıştı: ABD hava saldırısını duyurdu

ABD, geçtiğimiz günlerd gerçekleştirilen Kabil’deki terör saldırısını üstlenen DEAŞ/Horasan ele başına hava saldırısı düzenledi.

“Hedefi öldürdük”

Yazılı bir açıklama yapan ABD Merkez Kuvvetler Sözcüsü Albay Bill Urban, "ABD kuvvetleri, bir DEAŞ/Horasan ele başına ilişkin ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu gerçekleştirmiştir." sözlerini kullandı. Bu operasyonun insansız hava aracı ile Afganistan'ın Nangahar vilayetinde yapıldığına dikkat çeken Urban, "İlk belirlemelerde hedefi öldürdüğümüzü söyleyebiliriz. Sivil kayıp olmadığını biliyoruz." açıklamasını yaptı.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise "DEAŞ'a yönelik düzenlenen hava saldırısında 2 üst düzey isim öldürüldü, 1'i de yaralandı." denildi.

Ne olmuştu?

Tahliye operasyonlarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı çevresinde perşembe günü bir intihar saldırısı gerçekleştirilmişti. Olayda 13 ABD askeri ile birlikte 170'i aşkın Afgan sivil hayatını kaybetmişti. 

Terör saldırısını DEAŞ/Horasan üstlenmiş, ABD Başkanı Biden ise bu saldırıya karşılık verileceğini bildirmişti.

Yorumlar (0)