Biden, ısrarla soru soran muhabiri azarladı

Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Cenevre’deki basın toplantısından ayrılmaya hazırlanan ABD Başkanı Joe Biden, o esnada ısrarla soru sormaya çalışan muhabiri azarladı.

DÜNYA 17.06.2021, 07:45 17.06.2021, 15:14
Biden, ısrarla soru soran muhabiri azarladı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin ile birlikte Cenevre kentinde yaptıkları görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi. 

“Neden hep böyle yapıyorsun?”

Basın toplantısının bitiminden sonra kürsüden ayrılan Biden’a, kapından çıkarken bir muhabir “Vladimir Putin’in, tavırlarını değiştireceğine sizi inandıran ne?” şeklinde bir soru iletti. Bunun üzerine Biden, “Öyle bir güvencem yok benim, neler oluyor, sen neden hep böyle yapıyorsun? Ben ne zaman buna benzer bir şey söyledim” sözleriyle muhabire bağırmaya başladı.

Vücut dilinden gergin olduğu ve sinirlendiği anlaşılan Biden, soruyu soran muhabire, Putin ile ilgili, “Benim söylediğim, davranışlarını ve tavırlarını değiştirecek olan, dünyanın diğer geri kalanının bu olanlara tepki vermesi ve dünyadaki önemlerini azaltmaktır. Bu bir güvence değil, yalnızca gerçekleri söylüyorum” sözlerini kullandığıını hatırlattı.

Bunun üzerine muhabirin, ‘Putin’in daha önce de değişmediğini ve Biden’ın bu şartlarda görüşmeyi neye dayanarak yapıcı olarak değerlendirdiğine’ ilişkin ısrarla soru sorması üzerine Joe Biden muhabire, “Bunu eğer anlamıyorsan o zaman yanlış meslektesin” şeklinde cevap verdi.

Biden’dan muhabire özür

Konferanstan ABD’ye dönüş için başkanlık uçağına doğru hareket eden Biden, uçağa binmeden önce söz konusu muhabirden özür diledi. Joe Biden, “Çok çabuk sinirlendiğim için özür dilerim. Hiç pozitif sorular sormuyorsunuz” ifadelerini kullanırken, muhabir ise yönelttiği sorunun doğru olduğunu söyleyerek, “Putin, ikili görüşmeden sonra düzenlediği basın konferansında eleştirildiği şeylerin birkaçını tekrar yaptı” açıklamasını yaptı. Joe Biden ise, “Buraya ne yapmak için geldiysem onu yaptım” sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)