Biden'ın Türkiye büyükelçisi adayı belli oldu

ABD Başkanı Joe Biden'ın, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne eski Cumhuriyetçi Senatör Jeff Flake'i aday gösterdiği öğrenildi.

DÜNYA 14.07.2021, 00:08
Biden'ın Türkiye büyükelçisi adayı belli oldu

Adaylığını Medium hesabı üzerinden duyuran Flake, "ABD'nin uzun süredir NATO müttefikimiz olan Türkiye ile ilişkisinin stratejik önemi göz önünde bulundurulduğunda, Başkan Biden'ın bu büyükelçilik adaylığı ile bana duyduğu güvenden gurur ve onur duyuyorum." diye konuştu.

Büyükelçiliğinin her iki ülke için de önemli bir dönemde çok önemli bir görevlendirme olduğuna işaret eden Flake, eşi Cheryl ile 'Türkiye Cumhuriyeti'nin sıra dışı insanlarını tanımayı sabırsızlıkla beklediklerini' belirtti.

Demokrat Biden, Cumhuriyetçi Flake'i aday gösterdi

Flake, şöyle konuştu:

"Senato tarafından onaylanırsam, ülke dışında ABD çıkarlarını temsil eden güçlü, tecrübeli ve kabiliyetli bir ekibe katılmaktan dolayı memnuniyet duyacağım. Hem Senato'da hem de ABD Temsilciler Meclisi'nde görev yapmış biri olarak, Kongre'nin ABD dış siyasetinde oynadığı rolü anlıyor ve takdirle karşılıyorum."

ABD'nin global liderliğinin yerini hiçbir şeyin tutamayacağına işaret eden Flake, "Biden yönetimi, bu aday gösterme ile Amerikan dış siyasetinin ve diplomasisinin en iyi geleneğini ve parti siyasetinin kenara bırakılması gerektiği inancını net bir şekilde ortaya koyuyor." yorumunda bulundu.

Arizona eyaletini temsil eden ve Cumhuriyetçi olarak Kongre'nin iki kanadında da görevde bulunan Flake, eski Başkan Donald Trump'a muhalefetiyle de biliniyor.

Yorumlar (0)