Biden'ın sağlık durumuna ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden'ın kansere yakalandığı iddiası üzerine Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Biden'ın göğsünden alınan lezyona ilişkin doktor Kevin O'Connor'ın raporu paylaşıldı.

DÜNYA 04.03.2023, 01:02 07.03.2023, 10:19 Hakan Öksüz
Biden'ın sağlık durumuna ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden'ın kansere yakalandığına ilişkin ülke basınında çıkan haberlerin ardından Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Açıklamada Biden'ın doktoru Kevin O'Connor'ın raporu paylaşıldı.

"Kanserli doku başarıyla alındı" 

Kevin O'Connor'ın 16 Şubat'ta Biden'a yaptığı biyopside Başkan'ın göğsünden aldığı lezyonun kanserli hücre olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Bu lezyonun "bazal hücreli karsinom" ismi verilen "bir cilt kanseri türü" olduğu ifade edildi. Kanserli dokunun başarıyla alındığı ve operasyonun yapıldığı bölgenin elektrodesikasyon ile tedavi edildiği vurgulandı.

"İlave tedaviye ihtiyaç yok"

Yayımlanan rapora göre Joe Biden'ın doktoru Kevin O'Connor, alınan lezyonların "metastaz oluşumuna meyilli olmadığını" bildirdi. Bununun da ilave bir tedaviye ihtiyaç duyulmadığı anlamı taşıdığı kaydedildi. Biyopsi bölgesinin iyileştiği, Biden'ın rutin kontrollerinde bu lezyonların boyutlarının takip edileceği belirtildi.

Yorumlar (0)