Biden ile Netanyahu görüşmesinde 'ateşkes' detayı

Biden, Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı. Biden, bölgede ateşkes sağlanmasını desteklediğini dile getirdi.

DÜNYA 18.05.2021, 00:57 19.05.2021, 09:33
Biden ile Netanyahu görüşmesinde 'ateşkes' detayı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadeledeki aşılama sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bir basın mensubunun, "Hafta sonu Filistin ve İsrail'de tansiyonun yükseldiğini gördük, neden bir ateşkes çağrısında bulunmuyorsunuz?" sorusu üzerine Biden, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir saat içerisinde telefon görüşmesi yapacağım. Sonrasında söyleyecek daha çok şeyimiz olacak." ifadelerini kullandı. 

Başkan Biden bir diğer gazetecinin, "İsrail'in meşru müdafaa hakkı olduğunu söylüyorsunuz. Peki İsrail'in eylemlerinin orantılı olduğunu düşünüyor musunuz?" sualine ise cevap vermeden salondan ayrıldı.

Biden'dan kritik hamle

Joe Biden, Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı. Biden, söz konusu görüşmede, bölgede ateşkes sağlanmasına destek verdiğini ifade etti.

Netanyahu 'devam' demişti

Netanyahu gerçekleştirdiği son toplantının ardından yaptığı açıklamada Gazze'yi hedef alan saldırıları sürdüreceklerini dile getirerek, "Tüm İsrail sakinlerine güvenlik ve barış sağlamak için gerektiği biçimde hareket etmeye devam edeceğiz." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)