Biden Husileri "terör örgütü" listesinden çıkarıyor

ABD'de Joe Biden yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Donald Trump'ın son günlerinde "yabancı terör örgütleri" listesine eklediği Husileri listeden çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.

DÜNYA 06.02.2021, 10:10 06.02.2021, 16:13 Hanife
Biden Husileri "terör örgütü" listesinden çıkarıyor

ABD medyasına açıklamalarda bulunan ve adı açıklanmayan üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Biden yönetiminin söz konusu karar ile ilgili Kongreyi bilgilendirdiğini söyledi.

Açıklamaya göre Biden, kısa süre içinde çalışmalarını tamamlayıp "yabancı terör örgütleri" listesinden Yemen'deki Husileri resmen çıkaracak.

Yetkili, Biden yönetiminin Husilere bakış açısında bir değişiklik olmadığını sadece Yemen'deki insani krizin daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla böyle bir adım atıldığını vurguladı.



Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Dünyadaki en kötü insani krizi daha da derinleştirecek olan ve önceki yönetimin son dakikada yaptığı (Husileri terör örgütü listesine eklemesi) işlemin insani sonuçları sebebiyle böyle bir adım atılmıştır.".

Trump, 20 Ocak'ta görevi devretmeden önce Husileri terör örgütleri listesine eklediğini duyurmuş ve bu karar Yemen'deki insani krizi daha da derinleştireceği endişesiyle büyük tepki çekmişti.

Diğer yandan Biden, dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan'a sağladığı askeri yardımı kestiğini açıklamıştı.
 

Yorumlar (0)