Biden esir takasını duyurdu: ABD'ye dönüyor!

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya tarafından esir tutulan ABD'li eski deniz piyadesi Trevor Reed'in serbest bırakıldığını belirtti. Biden, ABD'li eski askerin esir değişimi müzakereleri salıverildiğini söyledi.

DÜNYA 27.04.2022, 19:30 Hakan Öksüz
Biden esir takasını duyurdu: ABD'ye dönüyor!

Rusya tarafından esir tutulan ABD'li eski deniz piyadesi Trevor Reed hakkında yeni bir haber geldi. Trevor Reed'in durumu hakkındaki bilgi, ABD Başkanı Joe Biden tarafından yazılı olarak açıklandı.

"Ailesine haberi bizzat ben verdim"

ABD'li eski deniz piyadesi Trevor Reed'in Rusya tarafından salıverildiğini kaydeden Joe Biden, "Trevor Reed'in yeniden ailesiyle görüşecek olmasından dolayı mutluyuz. O evine dönüyor. Ailesi onun için çok fazla endişeleniyordu. Onlara iyi haberi bizzat ben verdim. Trevor'ın evine dönebilmesi için etkili şekilde çalışan ABD Rehine İşleri Özel Temsilcisi Roger Carstens ile ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'a teşekkür ediyorum." dedi.

"Müzakereler oldukça zorluydu"

ABD'li eski askerin evine dönmesi için çalışan diğer yetkililere de özel teşekkürlerini lettiğini kaydeden Biden, "Trevor'un yeniden ailesiyle bir araya gelecek olması güzel. Bunun için yaptığımız müzakereler oldukça zorluydu. Bir hayli zorlu kararlar almamız gerekti. Farklı ülkelerde haksız şekilde tutuklu bulunan ABD'lileri evlerine kavuşturmak birinci önceliğimiz. Bu nedenle her türlü zorlu karara göğüs germek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Mariya Zaharova'dan esir değişimi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, eski bir deniz piyadesi olan ABD vatandaşı Trevor Reed'in serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. ABD ile uzun süre boyunca müzakere ettiklerini kaydeden Zaharova, "ABD'li Trevor Reed ile Rus vatandaşı Konstantin Yaroşenko arasında değişim yaptık. Konstantin Yaroşenko'ya 2010 yılında ABD'de 20 yıllık hapis cezası verilmişti." dedi.

Yorumlar (0)