Biden: Erdoğan'a karşı muhalefeti desteklerim

ABD'de Trump'a karşı demokratların adayı Joe Biden, yaptığı açıklamada, Türkiye'de Erdoğan'a karşı muhalefeti destekleyeceğini ifade etti.

DÜNYA 15.08.2020, 18:50
Biden: Erdoğan'a karşı muhalefeti desteklerim

Amerika Birleşik Devletlerinde başkanlık seçimleri için mevcut Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump'ın karşısındaki isim Biden çarpıcı ifadeler kullandı.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı Türkiye'de muhaliflerin desteklenmesi gerektiğini savundu.

Joe Biden'dan muhalefete destek

Demokratların adayı Biden, muhaliflere desteğini açıklayarak, Türkiye'de iktidarı değiştirebileceklerine dair sözler sarf etti.

"Yapacağım son şey Cumhurbaşkanı Erdoğan'a boyun eğmek olurdu"

Joe Biden açıklamalarının devamında, "Gerçekleştireceğim son şey Kürtler konusunda Erdoğan'a boyun eğmek olurdu" diyen Biden, öte yandan Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerini ne şekilde izole edecekleriyle ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti.

Biden'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bence Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşımda bulunmalıyız. Açık bir şekilde muhalifleri desteklediğimizi göstermemiz lazım. Meclis'e katkıda bulunmak isteyen Kürtleri entegre etmek için. Bu bir süredir iyi de gidiyordu.

Bir yol haritamızın bulunduğunu açık bir şekilde göstermeliyiz. Düşündüğümüz şeye ilişkin sesimizi yükseltmemiz lazım. Nasıl çalışacaklarını anlamak amacıyla çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna belli silahları satın alamaya devam edip etmeyeceğimize dair bedel ödemeli."

"Erdoğan'ı yenecek konuma gelmeleri..."

"Oldukça endişeliyim. Fakat benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek konuma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha çok verim alıp onları güçlendirmeye yardımcı olmalıyız. Darbe ile değil, seçim ile. Partisi, İstanbul'un dışına atıldı. Peki biz ne yapıyoruz. Burada boyun eğiyoruz.

Benim yapacağım son şey, Erdoğan'a Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Ve onlara Kürtlerle ilgili birkaç görüşmem oldu. O dönemde henüz üzerlerine çok gitmiyorlardı."

Yorumlar (0)