Biden duyurdu: Ukrayna'ya 33 milyar dolarlık fon!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yardım etmek için Kongre'den 33 milyar dolarlık fon talebinde bulunduğunu açıkladı.

DÜNYA 28.04.2022, 19:45 Hakan Öksüz
Biden duyurdu: Ukrayna'ya 33 milyar dolarlık fon!

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı direnen Ukrayna'ya yapılacak yardıma ilişkin konuştu. Ukrayna'nın iki ayı aşkın süre boyunca ciddi bir direniş örneği sergilediğini kaydeden Biden, yapılacak yardımlara ilişkin Kongre'ye bazı talepler ilettiğini söyledi.

Fon nasıl kullanılacak?

Daha önce Kongre tarafından onaylanan yardım fonunun tükendiğini kaydeden Joe Biden, Ukraynalıları sevindirecek bir haber verdi.

Ukrayna'ya yardım için Kongre'den istediği fonun 33 milyar dolar olduğunu aktaran Biden, "Bu fon talebinin 20,4 milyarı askeri ve 8,5 milyarı ekonomik yardım olarak belirlendi. İnsani yardım için 3 milyar dolar istedik, 500 milyon doları ise gıda yardımına ayırdık." dedi.

"Rus oligarklar kötü insanlar, varlıklarına el koyacağız"

Başkan Biden, öte yandan Rusya'ya uygulanacak yaptırımların kapsamına ilişkin de konuştu. Rus milyarderlere uyguladıkları yaptırımlara ilişkin konuşan Biden, "Rus oligarklara yaptırım uygulanması önemli. Onlar, Rusya'daki yozlaşmanın önemli göstergeleri olan kötü insanlar. Bu kötü insanların varlıklarına el koymak gerekiyor. Kongre'den gelen yetkiyle birlikte bu varlıkları satacağız ve oradan elde edilen gelirle Ukrayna'ya ek yardım yapacağız." ifadleerini kullandı.

"Enerji gücünü silah olarak kullanıyor"

Rusya'nın yoğun bir enerji gücü barındırdığına değinen Joe Biden, "Kendilerine yaptırım uygulayan ülkelere karşı enerji gücünü bir silah gibi kullanıyorlar. Böylece diğer ülkelere şantaj yapıp, 'Bana bulaşırsanız daha kötü olur.' mesajını veriyorlar. Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişiminden ve orada uyguladığı insanlık suçlarının sonuçlarından kaçmak istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Katar, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerle beraber çalışma içindeyiz." dedi.

Yorumlar (0)