Biden duyurdu: Seferberlik başlatıyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, yetişkinlerin yüzde 70’in aşılanmasının ardından koronavirüsten bağımsızlığın ilan edilebileceğini söyleyerek 4 Temmuz tarihine dek seferberlik başlatıldığını duyurdu. Kimi kesimlerin aşı karşıtlığına ilişkin ise Biden, yardımcısı Kamala Harris’in güney ve batı eyaletlere ulusal aşı turları düzenleyeceğini ifade etti.

DÜNYA 03.06.2021, 07:36 03.06.2021, 21:41
Biden duyurdu: Seferberlik başlatıyoruz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlemiş olduğu toplantıda koronavirüs salgınının ülkedeki seyri ve aşılama çalışmalarına dair son çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Ülkede bulunan yetişkinlerin yüzde 52’lik kısmının koronavirüse karşı tam aşılı olduğunu belirten Biden, 4 Temmuz tarihine dek bu oranı yüzde 70 düzeyine çıkarma hedefi koyduklarını ifade etti.

"Koşullar gerçekleşirse 4 Temmuz'da bağımsızlığımızı ilan ederiz"

Biden konuya ilişkin, “ABD’li yetişkinlerin yüzde 70’lik kısmının aşılanmasına ilişkin bugün 30 günlük bir seferberlik ilan ediyoruz. Eğer herkes üzerine düşeni yaparsa 4 Temmuz tarihinde koronavirüsten bağımsızlığımızı ilan ederiz.” dedi.

Ülkedeki kimi kesimlerin aşı karşıtlığına ilişkin de konuşan Biden, “Halihazırda çok fazla bölünen ülkemizin, şimdi de aşılı-aşısız gibi ayrımlarla bölünmesini istemiyorum.” şeklinde konuştu.

Ulusal aşı turları düzenlenecek

Joe Biden, Başkan Yardımcısı Harris’in orta batı ve güney eyaletlerine “ulusal aşı turları” yapacağını ifade etti.

Yorumlar (0)