Biden duyurdu: Rusya'ya yeni yaptırım

Biden, Kuzey Akım 2 Projesi'ni yapan şirket ve yetkililerine yaptırım uygulanacağını duyurdu.

DÜNYA 23.02.2022, 23:35
Biden duyurdu: Rusya'ya yeni yaptırım

Yazılı açıklamada bulunan Başkan Biden, Rusya'nın Ukrayna hududuna asker konuşlandırmaya başladığı günden beri ABD'nin partner ve müttefikleriyle birlikte Rusya'ya karşı ortak ve kuvvetli bir karşılık vermek için çalışma yaptığını kaydetti.

Biden, Almanya Başbakanı Scholz ile bu ay içerisinde gerçekleştirdiği toplantıda da ifade ettiği üzere, Berlin'in Moskova'ya yönelik adımlarda öncü olduğunun altını çizdi. Biden, Moskova yönetiminin Ukrayna'yı işgal etmesi halinde söz konusu projesinin durdurulması için Almanya ile yakın çalıştıklarına işaret etti.

"Talimat verdim"

ABD ile Almanya arasında gerçekleştirilen yakın görüşmelerin akabinde Berlin'in dün bahse konu projenin sertifikasyon sürecini durdurduğunu hatırlatan ABD Başkanı, "Bugün ben de talimat verdim. Firma ve firma yetkililerine yaptırım uygulanacak. Tüm bu adımlar, bizim Moskova'ya, Ukrayna'yı hedef alan adımlarına karşı uyguladığımız yaptırımların ilkinin bir parçasıdır." ifadelerini sarf etti.

Rusya'nın bölgede tansiyonu yükseltmeyi sürdürmesi halinde ABD'nin yeni adımlar atmakta bir an olsun tereddüt etmeyeceğine işaret eden Biden, "Attığı adımlar sebebiyle Putin bütün dünyaya daha evvel eşi benzeri görülmemiş bir biçimde Rus gazından ve diğer enerji çeşitlerinden uzaklaşma dürtüsü aşıladı." yorumunda bulundu.

Biden, Rusya'yı hedef alan adımlarından dolayı da Scholz'a teşekkürlerini iletti.



Almanya'dan 'Kuzey Akım 2' adımı

Scholz, dün gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya'nın ayrılıkçıları tanıması üzerine Rus doğal gazını Almanya'ya nakledecek olan Kuzey Akım 2'nin sertifikasyon sürecinin durdurulması yönünde talimat verdiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)