Biden duyurdu: Hedefimize ulaştık!

ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği 92 günlük sürede 200 milyon Amerika vatandaşına aşı yapıldığını söyledi.

DÜNYA 22.04.2021, 10:13 23.04.2021, 11:11
Biden duyurdu: Hedefimize ulaştık!

Bu başarının ABD için inanılmaz olduğunu kaydeden Başkan Biden, yönetimin gösterdiği çabadan övgüyle bahsedereK Amerika halkı ile de gurur duyduğunu dile getirdi.

"Hiçbir Amerikalı aşı için 1 dolar bile harcamamalı"

ABD şirketlerinde çalışan insanların aşı olmaları için gerekli izinlerin sağlanması konusunda çağrıda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, birçok vatandaşın aşı olmak istemesine rağmen izin alamamaktan korktuğunu söyledi.

Biden, “ABD şirketleri, çalışanlarına aşı olmaları için izin vermeli. Hiçbir çalışan bu konu için maaşından 1 dolar bile kaybetmemeli. Bu bir vatanseverlik görevidir” dedi.

Yürüttükleri politikalarla 500 ve altında çalışana sahip işyerlerinin hiçbir ekonomik yükle karşılaşmadığını ve bunun da örnekleri olduğunu kaydeden Biden, işverenlerin bundan emin olmaları içinde ABD Milli Gelirler İdaresi (IRS) tarafından şirketlerin, aşı yaptıran çalışanlara ücretli izin sağlama konusunda ki maliyetleri için nasıl bir geri ödeme alabileceklerine ilişkin talimatlar yayınlayacağını duyurdu. 

"Aşı olmak için geç kalmayın"

Konuşmasında, Amerikalılardan aşı olmaları konusunda çok fazla bir zaman kaybetmemelerini isteyen Başkan Biden, 16 yaş üzeri herkesin şuanda aşı olabileceğini belirterek Amerika halkını korumayı istediklerini söyledi.

Biden, ülke genelinde 40 bin eczanede koronavirüs aşılarına ulaşılabileceğini de söyleid. 

"Şu an diğer ülkelere aşı gönderemeyiz "

Biden, yardıma ihtiyacı olan diğer ülkelere aşı göndermeyi düşündüklerini ancak şuan için aşı sayısı bakımından bunun mümkün olmadığını kaydetti.

Biden, “Şu an için ne olacağına bakmakla yetiniyoruz. Kullanmadığımız aşıların ne yapılacağına bakacağız. Biz aşı gönderirken bu süreçten emin olmak istiyoruz. Dünyanın her yerinde aşı bekleyenlere bu yardımı sağlamayı ümit ediyoruz. Yardım konularını komşularımızla da konuştuk. Kanada’ya yaptığımız yardımı biraz daha artıracağız. Ancak başka ülkelerde var. Şuanda aşıları başka ülkelere gönderme konusunda yeterli güvenimiz yok” dedi.

"ABD, normal hayata çok yakın"

Ülkedeki aşılama sürecinin bu şekilde devam etmesi durumunda ABD'nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz’da küçük boyutta toplanma ve artık normal hayata geçme noktasına gelme konusunda kendilerini bu duruma çok yakın gördüklerini anlatan Biden, “Bu hedefimiz için doğru bir yolda ilerliyoruz. Ben 4 Temmuz’da bir arada olma teklifimi açıkladıktan sonra ülkede 200 milyondan fazla kişi aşı oldu. Çocuklarımız okullarına döndü ve artık büyükbabalarla büyükanneler torunlarına rahatça sarılabiliyorlar” diye konuştu.

Ayrıca, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Biden yönetiminin göreve geldiği günden bugüne dek ABD'de 198,4 milyon doz aşı uygulaması yapıldığını açıkladı. 

Biden’ın Aralık ayında koyduğu ilk 100 milyon doz aşı hedefine ise sadece 58 günde ulaşıldı.

Yorumlar (0)