Biden duyurdu: Beyaz Saray'da bir ilk

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin önümüzdeki 13 Mayıs'ta görevinden ayrılacağı ve boşalan koltuğa yardımcısı Karine Jean-Pierre'in atandığı duyuruldu. Biden ise "Karine Jean-Pierre'in, Beyaz Saray'ın bir sonraki sözcüsü olacağını açıklamaktan dolayı büyük bir gurur duyuyorum." diye konuştu. Jean-Pierre, bahse konu göreve getirilen ilk siyahi oldu.

DÜNYA 06.05.2022, 00:30
Biden duyurdu: Beyaz Saray'da bir ilk

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Psaki'nin 13 Mayıs tarihinde görevinden ayrılacağı kaydedildi.

ABD Başkanı Biden ise gerçekleştirdiği açıklamada, "Karine Jean-Pierre'in, Beyaz Saray'ın bir sonraki sözcüsü olacağını açıklamaktan dolayı büyük bir gurur duyuyorum." diye konuştu.

Psaki'ye övgü dolu sözler

Jen Psaki'nin Beyaz Saray'a tecrübesi, güvenilirliği ve becerileri ile hizmet ettiğini kaydeden Biden, "Psaki, Beyaz Saray'daki 'Brifing Odası'na nezaket, saygı ve terbiyeyi geri getirerek bir standart meydana getirmişti. Jen'e Amerika Birleşik Devletleri halkıyla düzgün ve doğrudan iletişimini devam ettirirken esprili tavrını da sürdürdüğü için teşekkür ederim." sözlerini sarf etti.

Diğer yandan, eski ABD Başkanı Trump tarafından Beyaz Saray'daki işinden kovulan Anita Dunn'un da Biden'ın başdanışmanı olacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)