Biden duyurdu: Aşı zorunluluğu getiriliyor

ABD Başkanı Joe Biden, daha evvel bazı federal çalışanlar için getirdiği koronavirüs aşı mecburiyetini, imzaladığı yeni kararnameyle bütün sağlık ve federal çalışanları ile 100'ü aşkın personeli bulunan iş yerlerinde çalışanları kapsayacak şekilde genişletti.

DÜNYA 10.09.2021, 01:22 11.09.2021, 17:07
Biden duyurdu: Aşı zorunluluğu getiriliyor

Biden, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele çerçevesinde atacakları yeni adımları duyurdu.

Ellerinde COVID-19'un yayılmasını engellemek için aşı gibi güçlü bir araç olduğuna işaret eden Biden, "ABD'de 80 milyon kişinin halihazırda aşı olmadığını görmek büyük bir düş kırıklığı." dedi.

"Aşı olmayanların salgını"

Biden, Delta (Hindistan) varyantı sebebiyle ülkenin zor günler yaşadığının altını çizerken, "Bu salgın, aşı yaptırmayanların salgını." yorumunda bulundu.

Aşı zorunluluklarına karşı koyan yerel yöneticileri de sert bir dille eleştiren Biden, "Bu şahıslar insanları aşıya teşvik etmek yerine mobil morg siparişi veriyorlar." dedi. 

Biden, koronavirüs aşı mecburiyetini imzaladığı yeni kararname ile bütün sağlık ve federal çalışanları ile 100'ü aşkın personeli bulunan iş yerlerinde çalışanları kapsayacak bir şekilde genişleteceklerini söyleyerek, "Aşı bir kişisel hürriyet değil, bu çevrenizi korumaktır." şeklinde konuştu.

"Daha neyi bekliyorsunuz?"

Henüz aşı yaptırmayanlara da seslenen Biden, "Aşı yaptırmak için neyi bekliyorsunuz? Artık doğru olanı yapın ve aşınızı olun." çağrısında bulundu.

Biden, aşı yaptırmış kişileri korumak için ek dozların onaylanması halinde ellerinde yeteri miktarda 3. doz aşı olduğunun altını çizdi.

COVID-19 ile ilgili tedbirlerden en çok okulların etkilendiğini kaydeden Biden, okulların gerekli tedbirler alınmış şekilde açık kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Biden, "Bugün buradan bütün eyalet valilerini, öğretmenler ve okul çalışanlarına aşı mecburiyeti getirmeye çağırıyorum. Bazıları an itibarıyla bunu yapıyor fakat çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Okullarda mecburiyeti yeni bir şey değil ve işe yarıyor." sözlerini sarf etti.

Aşılı bireyleri korumak amacıyla atılacak adımlarının süreceğine dikkati çeken Biden, "Ulaşım güvenliği yönetimi, maske takmayı kabul etmeyen bireylere yönelik cezaları iki kart artıracak. Eğer maskeyi reddediyorsanız ceza ödemeye hazır olun." uyarısında bulundu. 

Yorumlar (0)