Biden'dan Ukrayna vurgusu: Yardım edeceğiz!

ABD Başkanı Joe Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine "Ukrayna'ya ilave silah yardımı yapacağız." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 19.04.2022, 23:13 20.04.2022, 01:42 Hakan Öksüz
Biden'dan Ukrayna vurgusu: Yardım edeceğiz!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. 24 Şubat'ta başlayan savaşta Rusya'ya karşı direnen Ukrayna, ABD ve Avrupa ülkelerinden mühimmat yardımı alıyor. Donbas bölgesine yığınak yapan Rusya, burayı ele geçirmek için güçlü bir saldırıya geçti. 

Rusya'ya direnen Ukrayna'ya daha önce de yardım edeceklerini duyuran ABD Başkanı Joe Biden'dan yeni bir açıklama geldi. New Hampshire eyaletinde bulunan Biden, gazetecilere demeç verdi. ABD Başkanı, "Ukrayna'ya silah yardımları devam edecek mi?" sorusuna "Evet, ilave silah yardımı yapacağız." cevabını verdi.

Savaşın gidişatına dair açıklamada bulunan bir Pentagon yetkilisi, "Rusya'nın Donbas bölgesini ele geçirmesi 'kaçınılmaz' bir durum değil. Rus ordusu üstünlüğü ele geçirebilmiş değil. Cepheleri birleştirmeye çalışıyorlar." demişti.

Biden, maske kararı hakkında ne dedi?

ABD Başkanı Biden, ülkedeki toplu taşımalarda maske kullanma zorunluluğunu kaldıran federal mahkeme kararı hakkında da konuştu. 

Ülkede bu konuya dair iki keskin görüşün bulunduğunu kaydeden bir gazeteci, Biden'a "Sizce uçaklarda veya diğer toplu taşıma araçlarında maske kullanımı zorunlu olmalı mı?" sorusunu yöneltti. Biden ise "Herkes istediğini yapmakta özgür." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)