Biden'dan 'Üçüncü Dünya Savaşı' açıklaması

Biden, Putin yönetimine karşı ellerinde bulunan seçeneklerin Rusya'ya uluslararası hukuk kurallarını ihmal etmeninin faturasını kesmek ya da Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatmak olduğunu kaydederek, bahse konu ülkeye geniş kapsamlı yaptırımlar getirdiklerini belirtti.

DÜNYA 26.02.2022, 23:55
Biden'dan 'Üçüncü Dünya Savaşı' açıklaması

ABD Başkanı, Brian Tyler Cohen'in kişisel YouTube kanalına verdiği demeçte, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısına da değindi.

Rus lider Putin'e ilk defa yaptırım uyguladıklarını ifade eden Biden, "Elimizde iki seçenek bulunuyor, ya Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatıp Ruslar ile topyekun bir savaşa atılacağız ya da uluslararası hukuk kurallarını delen bir devlete bedel ödeteceğiz." diye konuştu.

"Rusya'nın asıl hedefi NATO'yu parçalamak"

Biden, hiç kimsenin Rusya'yı hedef alarak uyguladıkları siyasi ve ekonomik yaptırımların bir anda netice vermesini beklemediğini, bahse konu yaptırımların sonuçlarının uzun vade sonunda görüleceğini bildirdi.

Rusya'nın hedefinin NATO'yu parçalamak olduğunu fakat bunu asla başaramadığını söyleyen Biden, "NATO'nun tek çatı altında durması bir tarafa, İsveç ve Finlandiya hususunda olanlara bir bakın. Putin, istediklerinin tam aksi şeylerin vuku bulmasına sebep oluyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)