Biden'dan Trump'a: İşbirliği yapmazsak insanlar ölecek!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini resmî olmayan sonuçlara göre kazanan Joe Biden, Donald Trump yönetiminin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına dair dağıtım planına kolay bir şekilde erişebilmesi gerektiğini, iş birliği yapılmaması durumunda daha fazla insanın ölebileceğini söyledi. 

DÜNYA 17.11.2020, 08:35 17.11.2020, 14:31
Biden'dan Trump'a: İşbirliği yapmazsak insanlar ölecek!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini resmî olmayan sonuçlara göre Demokratların adayı Joe Biden kazandı. İş dünyasından farklı isimlerle görüşen Biden, ekonomi alanında yapılacak hamlelere ilişkin açıklamada bulundu. 

"Karanlık bir kış mevsimi bizi bekliyor"

Biden, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kontrol altına almayı ve ekonomiyi yeniden toparlamayı hedeflediğini belirterek, dünyayı karanlık bir kış mevsiminin beklediğini söyledi.

Durumun daha da güç hale geleceğini aktaran Biden, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele edebilmek için çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

"Zor olsa da başaracağız"

Biden, böylece iş yerlerinin güvenli bir biçimde faaliyet gösterebileceğini, insanların yaşamlarına devam edebileceğini ve yeni tip koronavirüsün (Covid-19) geride bırakılabileceğini belirterek, "Zor olsa da başaracağız." ifadesini kullandı. 

"Aşıya dair dağıtım planına erken erişmeliyim"

Donald Trump yönetiminin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına dair dağıtım planına erken erişmesi gerektiğini ve bu şekilde geçiş sürecinin sıkıntısız bir şekilde atlatılabileceğini aktaran Biden, işbirliği yapılmaması halinde daha fazla insanın ölebileceğini belirtti.

"Küçük ölçekli iş yerlerine destek verilmeli" 

Biden, girişimcilere ve küçük ölçekli iş yerlerine destek verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi tarafından ekonomik yardım paketinin hızlı bir şekilde geçirilmesinin şart olduğunu kaydetti. 

Elektrikli araba marketi ve temiz enerji ile birçok insanın istihdam edilebileceğini aktaran Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) üretim gerçekleştirmeyen hiçbir firma ile anlaşma sağlanmayacağını söyledi. 

"Koronavirüs aşısı yaptıracağım"

Biden, Moderna ve Pfizer tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına onay verilmesi ve söz konusu aşıların güvenli olduklarının kanıtlanması halinde "hiç tereddüt etmeden aşı yaptıracağını" ifade etti. 

İnsanların yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına güvenmediğini belirten Biden, bunun nedeninin Trump olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)