Biden'dan teşvik çağrısı: Her ABD'liye 100 dolar

Biden, bölge, eyalet ve yerel yönetimlere, yeni aşılanan her Amerikalı için 100 dolar (845 lira) ödeme yapma çağrısında bulundu.

DÜNYA 30.07.2021, 01:33 30.07.2021, 15:49
Biden'dan teşvik çağrısı: Her ABD'liye 100 dolar

ABD Hazine Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'ın eyalet ve yerel yönetimleri yeni aşılanan her Amerikalı için 100 dolarlık teşvik ödemeye davet ettiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, mart ayında uygulamaya konulan 1,9 trilyon (16 trilyon lira) dolarlık kurtarma paketi çerçevesinde, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının negatif etkileriyle mücadele için eyalet ve yerel yönetimlere 350 milyar dolarlık (3 trilyon lira) kaynak ayrıldığı anımsatıldı.

Aşı olan herkese 100 dolar

Hazine'nin yerel ve eyalet yönetimleri bireysel aşı teşvikleri sağlamak da dahil olmak üzere aşılama çalışması geliştirmek için bahse konu fonları kullanmaya teşvik ettiği belirtilen açıklamada, "Başkan Biden, yerel, eyalet ve bölge yönetimlere aşı oranlarını yükseltmek, toplulukları korumak ve insan hayatını kurtarmak için ekstra bir teşvik olarak yeni aşılanan her Amerikalı için 100 dolar ödeme yapmaya davet ediyor." denildi. 

Söz konusu açıklamada, Hazine'nin aşılamayı desteklemek maksadıyla fonları etkin kullanabilmeleri için eyalet ve yerel yönetimlere teknik yardım vermeye hazır olduğu da ifade edildi.

Yorumlar (0)