Biden'dan Putin'e kritik çağrı

Joe Biden, Vladimir Putin'in Ukrayna savaşını sonlandırma yoluna girmesi halinde kendisiyle konuşmaya hazır durumda olduğunu ifade etti.

DÜNYA 01.12.2022, 23:09 02.12.2022, 16:59
Biden'dan Putin'e kritik çağrı

ABD Başkanı Biden, başkanlığı döneminde ABD'ye ilk kez 'devlet ziyareti' gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Biden: Putin yanlış yolu tercih etti

İki lider de gerçekleştirdikleri konuşmalarda, görüşmenin en önemli gündem maddelerinden birinin Ukrayna-Rusya Savaşı olduğunu ve Ukrayna'ya yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Biden, savaşı sona erdirmenin yegane akılcı yolunun Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in askerlerini Ukrayna'dan geri çekmesi olduğunu söyleyerek, "Putin bu yolu tercih etmeyerek çok ağır bir bedel ödüyor. Eş zamanlı olarak Ukrayna'da da çok ağır bir yıkıma sebep oluyor." dedi.

Rus lider ile iletişime geçmek gibi bir niyetinin olmadığını dile getiren ABD Başkanı, "Putin, savaşı sonlandırma yoluna girmeye yönelik bir karar hususunda niyetli olursa onunla konuşmak için hazırım. Fakat an itibarıyla böyle bir yolda olduğu söylenemez. Böyle bir şey gerçekleştirse NATO ve Fransalı dostlarımla iletişim halinde Putin ile konuşurum." sözlerini sarf etti.

Macron: Ukrayna'dan tavizler vermesini istemeyeceğiz

Diğer yandan, Emmanuel Macron da Ukrayna-Rusya Savaşı hususunda kararın Ukrayna'ya ait olduğunun altını çizerek "Biz hiçbir daim Ukrayna'dan kendileri için asla kabul edilemez olan tavizler vermesini talep etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Böyle bir sulhun hiçbir daim sürdürülebilir olmayacağını kaydeden Fransa Cumhurbaşkanı, "Kendi toprakları hususunda müzakere koşullarını belirlemeleri için Ukraynalıların kararlarına her zaman saygı duyacağız." dedi.

Yorumlar (0)