Biden'dan korkutan açıklama

Biden, iklim değişikliğinin an itibarıyla dünyaya çok büyük zarar verdiğine işaret ederek, "Dünya tarihinde bir dönüm noktasındayız." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 01.11.2021, 21:26 01.11.2021, 22:37
Biden'dan korkutan açıklama

Başkan Biden, İskoçya'nın Glasgow şehrinde düzenlenen COP26'da (26. BM İklim Değişikliği Konferansı) gerçekleştirdiği konuşmada, iklim değişikliğini 'bir tehdit' olarak gösterdi.

Zirveye iştirak eden liderleri, iklim değişikliğine ilişkin sert adımlar atmak amacıyla sınırlı bir zaman olduğu hususunda uyaran ABD Başkanı, "Açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, tarihin gözlerinin direkt olarak üzerimizde olduğu ve ilerleyen dönemdeki derin problemlerin bulunduğu bir zamanda toplandık. Husus çok basit. Harekete geçecek ve gerekenleri yapacak mıyız? Önümüzde süreçte büyük fırsattan yararlanacak mıyız, ya da gelecek jenerasyonları acı çekmeye mahkum mu bırakacağız?" sorularını sordu.

"Gezegenimiz mahvoluyor"

Glasgow'da gerçekleştirilen zirvenin, ilerleyen dönem için daha azimle savaşma hususunda bir ilerlemeye sebep olmasını umut ettiğini vurgulayan Başkan, "İklim değişikliği, gezegenimizi mahvediyor ve insanların hayatını tehlikeye sokuyor. Devletlere büyük meblağlara mal oluyor." sözlerine sarf etti.

Biden, iklim değişikliği sebebiyle rekor düzeylerdeki kuraklık ve sıcaklığın orman yangınlarına sebep olduğunu, son dönemlerin en güçlü fırtınalarının meydana geldiğini ve bunların tümünün ülkesini de etkilediğini kaydederek, "An itibarıyla dünya tarihinin bir dönüm noktasındayız. Temiz enerjili bir geleceğin tesisi ve kendimize yatırım yapma, bahse konu süreçte de dünyada çok sayıda iyi maaşlı iş olanağı açma olanağımız var." şeklinde konuştu.

Gelişmekte olan ülkelere maddi destek

Gelişmekte olan devletlerin temiz enerjiye geçiş basamaklarını hızlandırmak adına yardımda bulunmak istediklerini belirten Biden, "Bu bizim için bir zorunluluk." dedi.

Yönetiminin, ülkesinin gelişmekte olan devletlere iklim finansmanını 2024 yılına değin dört katına çıkarmak için Kongre ile çalışma yürüttüğünü söyleyen Biden, "Her birimizin görevinin başında olması gereken bu çalışmalarda, mali seferberlik bir hayli önemli." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)