Biden'dan İran'a gözdağı: Askeri güç kullanabiliriz!

Ortadoğu turu kapsamında İsrail'e giden Joe Biden, "İran yönetimi, nükleer güce ulaşmak için oldukça istekli. Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesi hataydı. İran'ın bu güce ulaşmasını engellemek için askeri güç kullanabiliriz." dedi.

DÜNYA 14.07.2022, 12:29 15.07.2022, 10:18 Hakan Öksüz
Biden'dan İran'a gözdağı: Askeri güç kullanabiliriz!

Ortadoğu turuna çıkan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Tel Aviv kentinde gazetecilere demeç verdi. İran'ın nükleer silahlara sahip olmaması için askeri güç kullanabileceklerini kaydeden Biden, "İran yönetimi, nükleer güce ulaşmak için oldukça istekli. İran'ın nükleer silahlara sahip olmasının yol açacağı kötü sonuçları düşünmek bile istemiyorum. Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesi, en büyük hatalarından biriydi. Bu yüzden İran, nükleer güce ulaşmaya oldukça yakın." diye konuştu.

"Biden-Trump rövanşı olmayacak"

2020 yılı Kasım ayında yapılan seçimlerde Donald Trump'ı yenen Joe Biden, 2024 yılında ikinci Biden-Trump mücadelesinin yaşanmayacağını düşündüğünü söyledi. Donald Trump'ı karşısında rakip olarak göreceğini düşünmediğini belirten Biden, "O sayfa kapandı. Biden-Trump rövanşı bekleyenler, buna ulaşamayacak." dedi.

"Torunlarıma bunu aşılıyorum, Holokost'u unutmayacağız"

İsrail gezisi kapsamında Yad Vashem Soykırım Anıtı'na ziyarette bulunan Biden, anma salonuna giderek "Ebedi Alevi" yaktı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile birlikte üst düzey isimler de bu geziden Biden'a eşlik etti. Holokost'un unutulmayacağını belirten Joe Biden, ziyaretçi defterine, "Unutmak, benzeri olayların yaşanmasına yol açabilir. Torunlarıma bunu aşılıyorum. Asla unutmayacağız." şeklinde bir not düştü.

Yorumlar (0)