Biden'dan ilginç çıkış: Putin'i sorumlu tuttu

Biden, ABD'de TÜFE'nin (tüketici fiyat endeksi) son 40 senenin en yüksek düzeyine ulaşmasından Rusya lideri Putin'i sorumlu tuttu.

DÜNYA 11.03.2022, 01:35 11.03.2022, 01:37
Biden'dan ilginç çıkış: Putin'i sorumlu tuttu

Ülkede TÜFE şubat ayında yüzde 0,8 oranında artarken, senelik yüzde 7,9 ile 1982 yılından beri kayda geçen en büyük yükselişi göstermesinin akabinde ABD Başkanı yazılı bir açıklamada bulundu.

ABD'deki işsizlik rakamlarının son 50 senenin en iyi düzeyinde olduğunu ve ekonominin iyiye gittiğini söyleyen Biden, "Öte yandan, bugün açıklanan enflasyon raporu, ABD vatandaşlarının bütçesinin fiyat yükselişleri sebebiyle zorlandığının ve ailelerin Rusya Devlet Başkanı'nın fiyat artışını daha da hissetmeye başladığının önemli bir göstergesidir." yorumunda bulundu.



"Rusya'ya yönelik yaptırımların bir karşılığı olacaktır"

Biden, şubat ayında en büyük enflasyon kalemlerinden birinin 'Putin'in saldırgan tavrına' tepkide bulunan enerji piyasası olduğunu kaydederek, "En başından beri dile getirdiğim gibi Putin'in tamamen gereksiz savaşına karşılık olarak uyguladığımız tüm yaptırımların ABD içinde de bir karşılığı olacaktır. Ancak ABD halkı şunu bilmeli ki Putin'e ödetmekte olduğumuz bedeller bizim ödediklerimizden çok daha ağırdır." sözlerini sarf etti. 

ABD vatandaşlarının üstündeki ekonomik yükü ortadan kaldırmak için gayret gösterdiğini bildiren Biden, tedarik zincirini kuvvetlendirmek ve ülke içerisinde üretimi artırmak amacıyla adımlar attığını hatırlattı.

Yorumlar (0)