Biden'dan Erdoğan'a teşekkür

Beyaz Saray, Ukrayna tahılının sevkiyatı için gerçekleştirilen müzakerelerden netice alınacağını umduklarını, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gayretlerini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. John Kirby, Ukrayna tahılının diğer ülkelere ulaştırılmasına ilişkin görüşmelerin netice vermesi hususunda umutlu olduklarını kaydederek, "Elbette ki Sayın Erdoğan'ın liderliğini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Başkan Biden da bu hususta kendisine teşekkür etti. Erdoğan, tahılın çıkarılması adına müzakere edilmiş bir netice için çalışıyor." şeklinde konuştu.

DÜNYA 20.07.2022, 00:20 20.07.2022, 14:55
Biden'dan Erdoğan'a teşekkür

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby, gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, ülkesinin dış siyasetini değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Rusya, İran ve Türkiye arasında dün İran'da gerçekleştirilen görüşmelerine yönelik soru sorulması üzerine Kirby, "O toplantı hakkında değerlendirmeleri bu ülkelere bırakıyorum. Ajandada neler olduğunu bilmiyorum. Ukrayna, Rusya ve Türkiye arasında tahıl ihracatına yönelik olarak süren görüşmelere büyük önem veriyoruz." dedi.

"Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti"

Kirby, Ukrayna tahılının diğer ülkelere ulaştırılmasına ilişkin görüşmelerin netice vermesi hususunda umutlu olduklarını kaydederek, "Elbette ki Sayın Erdoğan'ın liderliğini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Başkan Biden da bu hususta kendisine teşekkür etti. Erdoğan, tahılın çıkarılması adına müzakere edilmiş bir netice için çalışıyor." şeklinde konuştu.

Rusya'nın dilediği zaman Ukrayna tahılına yönelik uyguladığı ambargoyu sonlandırabileceğini ifade eden Kirby, bu hususta gerçekleştirilecek olan müzakerelerde Ukrayna'nın da taraflardan biri olması gerektiğine işaret etti.

Yorumlar (0)