Biden'dan bir gaf daha: Ölü kongre üyesini aradı!

Washington'da yaptığı bir konuşma sırasında kongre üyelerinin ismini sayarak tek tek teşekkür eden ABD Başkanı Joe Biden, kongre üyesi Jackie Walorski'nin nerede olduğunu sordu. Ağustos ayında hayatını kaybeden Walorski'yi salonda arayan Biden, sosyal medyada "akıl sağlığı" tartışması başlattı.

DÜNYA 29.09.2022, 10:06 30.09.2022, 08:50 Hakan Öksüz
Biden'dan bir gaf daha: Ölü kongre üyesini aradı!

Washington DC'de gerçekleştirilen Açlık, Beslenme ve Sağlık Konferansında kürsüye çıkan ABD Başkanı Joe Biden, önemli konulara değindi. Gıda fiyatlarının küresel ölçekte yükselmesinin büyük bir sorun olduğuna değinen Biden, Ukrayna'daki savaş nedeniyle akaryakıt fiyatlarının da arttığını belirtti. Florida'yı vuran Ian Kasırgası hakkında da konuşan Biden, petrol şirketlerini uyararak, "Bunu fırsat olarak kullanıp da benzin fiyatlarını artırmayın." dedi.

"Jackie neredesin?"

Konuşması sırasında Ağustos ayında yaşamını yitiren bir kongre üyesinin nerede olduğunu soran Biden, dinleyenleri şaşırttı. "Jackie neredesin? Burada olması gerekiyordu." diyerek etrafına bakan Biden'ın kastettiği kişinin, bir trafik kazasında ölen kongre üyesi Jackie Walorski olduğu anlaşıldı. Konferansı destekleyen kongre üyelerine teşekkür eden Biden'ın, Walorski'yi göremeyince şaşırması dikkat çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü, gafla ilgili soruya kaçamak yanıt verdi!

Walorski'nin hayatını kaybettiğini unutan Joe Biden'ın yaptığı gaf, ABD'de gündem oldu. Kongre üyesinin hayatını kaybetmesi nedeniyle yazılı bir taziye mesajı paylaşan Biden'ın bu gafı, sosyal medyada tartışma başlattı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Joe Biden'ın yaptığı gafla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı. Soruya farklı bir şekilde cevap veren Pierre, "Başkan, yaptığı çalışmalardan dolayı ismini onurlandırmak için yarın Walorski'nin ailesine ziyarette bulunacak." dedi.

Yorumlar (0)