Biden'dan aşı karşıtlarını kızdıracak açıklama

Başkan Biden, çalışan bireyler için uygulamaya aldıkları aşı zorunluluğunun işe yaradığını ve ülkedeki günlük pozitif vaka sayılarının son 6 haftalık süre zarfında yüzde 47 oranında düştüğünü kaydetti.

DÜNYA 15.10.2021, 01:10 16.10.2021, 11:04
Biden'dan aşı karşıtlarını kızdıracak açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da COVID-19 salgınının seyrindeki son durum ve aşılama faaliyetlerine dair basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Eylül ayı başında özellikle çalışan bireyler için aşı mecburiyeti getiren planlarını duyurduklarını hatırlatan Biden, "Son 6 hafta içinde koronavirüs salgınında günlük pozitif vaka sayıları yüzde 47, hastaneye yatışların oranı ise yüzde 38 azaldı." bilgisini aktardı.

ABD Başkanı, 39 eyalette pozitif vakaların azalmaya başladığını söyleyerek, "Halihazırda aşı yaptırmamış olan 66 milyon vatandaşımız var, bu sayı asla kabul edilemez. Temmuz ayında aşı yaptırmamış olan kişilerin sayısı 100 milyondu, söz konusu sayıyı 66 milyona indirdik fakat işimiz bitmiş değil. Kritik bir dönemeçteyiz." ifadelerini kullandı.

"İşe yarıyor"

COVID-19 ile mücadele kapsamında ilk önceliklerinin tüm ABD'lilerin aşılanması olduğunu dile getiren Biden, "Aşı mecburiyetlerinin uygulanması kesinlikle işe yarıyor. Çalışma Bakanlığımız yakın bir zamanda 100'ü aşkın personeli olan firmaların aşı mecburiyeti uygulaması için bir karar yayımlıyor olacak. Geçtiğimiz her gün daha çok sayıda işletme personeline aşı mecburiyeti getiriyoruz ve bu kesinlikle işe yarıyor." diye konuştu.

Eğitim kurumlarının da yüzde 96'lık kısmının halihazırda yüz yüze eğitime geçiş yaptığını ekleyen Biden, vakit geldiğinde evlatlarına aşı yaptırmaları amacıyla ebeveynlere çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)