Biden'dan 'ara seçim' yorumu

Joe Biden, 8 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ara seçimlere dair Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında, 2024 yılında düzenlenecek olan başkanlık seçimleri için adaylık niyetinin olduğunu ve 2022 sonuna dek nihai bir karara varabileceğini ifade etti. Biden, pek çok kişinin beklediği biçimde 'kırmızı dalganın' gelmediğini ve Cumhuriyetçilerin beklentilerin altında kaldığını kaydetti.

DÜNYA 10.11.2022, 01:32 10.11.2022, 05:54
Biden'dan 'ara seçim' yorumu

ABD Başkanı Biden, 8 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ve neticelerin an itibarıyla netlik kazanmadığı ara seçimlere dair Beyaz Saray'da basın toplantısı yaptı, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Seçimleri 'ABD demokrasisi için çok iyi bir gün' olarak nitelendiren Başkan Biden, pek çok kişinin beklediği biçimde 'kırmızı dalganın' gelmediğini ve Cumhuriyetçilerin beklentilerin altında kaldığını kaydetti.

ABD Başkanı, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğa ulaşma noktasında avantajlı olduğunu kabul etti ve Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin lideri olan Kevin McCarthy ile telefonda görüşeceğini dile getirdi.

"Adaylık niyetim var"

ABD'deki sandık çıkış anketleri doğrultusunda, halkın yüzde 75'lik kısmının ülkenin gidişatından memnun olmadığının anımsatılarak, görevinin son iki senesinde neleri farklı yapacağına yönelik soru sorulması üzerine Biden, "Hiçbir şeyi." cevabını verdi.

Biden, 2024 yılındaki başkanlık seçimlerinde adaylığını koyup koymayacağının sorulması üzerine ise "Bu hususta niyetim var." diyerek, bu senenin sonuna dek nihai bir karara varmış olacağını söyledi. 

Yorumlar (0)