Biden'dan Afganistan'daki tahliyelere ilişkin karar

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Afganistan'dan yapılan tahliyelerin, yabancı askeri güçlerin geri çekilmesi için açıklanan 31 Ağustos tarihine kadar tamamlanması gerektiğini ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden, Pentagon'un tavsiyesine uyarak Afganistan'daki tahliye sürecini 31 Ağustos tarihinden sonraya uzatmama kararı aldı. Biden, "Şu anda süreci 31 Ağustos'a dek tamamlama yolundayız. Ne kadar erken çıkarsak o kadar iyi olur." dedi.

DÜNYA 24.08.2021, 17:56 25.08.2021, 00:35
Biden'dan Afganistan'daki tahliyelere ilişkin karar

Kabil'de gerçekleştirdiği basın toplantısında Mücahid, yabancı ve yerli gazetecilerin sorularına cevap verdi.

“Tahliyeler, 31 Ağustos’a kadar tamamlanmalı”

Afganistan'dan yapılan tahliyelere ilişkin açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, yabancı güçlerin geri çekilmesi amacıyla belirlenen 31 Ağustos tarihine kadar tahliyelerin tamamlanması gerektiğini ifade ederken, bu tarihin ileri bir tarihe çekilmesini kesinlikle kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Afganistan'da hayatın normale dönmeye devam ettiğine fakat Kabil Havaalanı'ndaki kaosun problem teşkil etmeye devam ettiğine dikkat çeken Zabibullah Mücahid, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü William Burns ile birlikte Taliban'ın önde gelen sözde liderlerinden Molla Abdulgani Birader'in gizlice Kabil'de görüştüğü iddialarının sorulması üzerine; bu konudan haberdar olmadığını ifade etti.

Biden'dan Taliban'a yanıt

ABD Başkanı Joe Biden, Pentagon'un tavsiyesine uyarak Afganistan'daki tahliye sürecini 31 Ağustos tarihinden sonraya uzatmama kararı aldı. Biden, "Şu anda süreci 31 Ağustos'a dek tamamlama yolundayız. Ne kadar erken çıkarsak o kadar iyi olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)