Biden: Biri koronavirüs, diğeri Putin!

Dünyada artan petrol fiyatlarının iki sorumlusunun bulunduğunu belirten ABD Başkanı Joe Biden, "Biri Covid-19, diğeri Putin." dedi.

DÜNYA 31.03.2022, 23:11 02.04.2022, 10:22 Hakan Öksüz
Biden: Biri koronavirüs, diğeri Putin!

ABD Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında önemli konulara ilişkin görüşlerini paylaştı. Biden'a sorulan sorulardan biri, petrol fiyatlarının küresel çapta artmasının nedenleri oldu. Son zamanlarda gaz fiyatlarının artışa geçmesinin iki temel nedeni olduğuna işaret eden Biden, "Biri Covid-19, diğer Vladimir Putin." yorumunda bulundu.

"Putin, danışmanlarını kovuyor"

Ukrayna'ya savaş ilan eden Rusya'nın, kendisini dünyanın geri kalanından izole ettiğini söyleyen Biden, "Danışmanlarını kovuyor ve Rusya'yı izole ediyor. ABD'deki petrol fiyatlarının artışının nedeninin merak ediyorsunuz. Birinci nedeni Covid-19, ikinci nedeni ise Putin. Rusya'nın başlattığı savaş, fiyatların fırlamasına yol açtı. Kimse Rus petrolü almak istemiyor. Rus enerjisine olan bağımlılığın azalması ve fiyatların düşmesi için ABD'nin rezervlerinde bulunan 180 milyon varil petrolü piyasaya süreceğiz." diye konuştu.

"Rusya'ya görülmemiş yaptırımlar uygulayacağız"

Rusya'nın Ukrayna işgalinin petrol fiyatlarının fırlamasına yol açtığını kaydeden ABD Başkanı, Rusya'ya daha önce görülmemiş yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi. Biden, "Bu yaptırımları NATO müttefiklerimiz ile birlikte yapıyoruz. Rusya'nın izole edilmesi, hem Rus ekonomisinin dar boğaza düşmesine neden oluyor hem de Ukrayna'nın savaşma kabiliyetini artırıyor." dedi.

Putin'e "diktatör" dedi!

Putin'den bahsederken "diktatör" yakıştırmasını yapan Joe Biden, "Ailelerin bütçeleri ve petrol fiyatları, diktatörlerin savaş arzularına bağlı olmamalı. Petrol arzı maalesef yetersiz. Bazı şirketler, petrol fiyatlarının yüksek kalması için arz artışını istemiyor. Ülkemizin ve demokrasimizin iyiliği için acil şekilde petrol arzı artışı gerekiyor. Fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı ise yıllar içinde azaltmak zorundayız. Bunun için temiz enerjiye yatırım yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)