Biden: Bana bu uyarıyı bir daha yaptırmayın

Joe Biden, Florida'ya doğru yaklaşan ve büyük bir yıkıma sebep olmasından endişe edilen Ian Kasırgası'nın akaryakıt fiyatlarını arttırmak için bir bahane olarak kullanılmaması hususunda petrol firmalarına uyarıda bulundu.

DÜNYA 28.09.2022, 23:34 30.09.2022, 08:51
Biden: Bana bu uyarıyı bir daha yaptırmayın

ABD Başkanı Biden, Washington DC'de gerçekleştirilen Açlık, Beslenme ve Sağlık Konferansı'nda konuştu.

Konuşmasında başında Florida kıyılarını yakında zamanda vurması beklenen ve çok büyük yıkıma sebep olacağından endişe edilen Ian Kasırgası hususunda değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı, yerel yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirdiğini ve federal hükümetin elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır durumda olduğunu belirtti. 

Biden, halka da uyarılara riayet etmeleri ve uyarı verilen yerleri tahliye etmeleri çağrısı yaptı.

"Kasırga bahane olarak kullanılamaz"

"Bugün akaryakıt endüstrisine de bir uyarı yapmak istiyorum." diyen Biden, şöyle konuştu:

"Bana bu uyarıyı bir kez daha yaptırmayın ve bu kasırgayı akaryakıt fiyatlarını yükseltmek için bir bahane olarak görmeyin. Akaryakıt fiyatları göreceli olarak bir hayli düşük seyrediyor ve daha da düşmeli. Uzmanlar kasırganın ülkemizdeki petrol üretiminin yalnızca yüzde 2'lik kısmını etkileyeceğini ve bunun çok kısa bir süreliğine olacağını ifade etti. Bu geçici bir fırtına, petrol sektörünü etkilemesi amacıyla, fiyatların şişirilmesi amacıyla bahane olarak kullanılamaz. Yetkililerden benzin fiyatlarının artırılıp artırılmadığını denetlemelerini istedim."

"2030'da açlık sona ermeli"

Biden, açlık hususunun da dünyanın en büyük problemlerinden biri olduğunu ve Ukrayna-Rusya Savaşı'nın global gıda krizini körüklediğini kaydetti.

2030 yılına dek açlığın sona erdirilmesi ve beslenmeden kaynaklanan hastalıkların azaltılmasını amaçladıklarını dile getiren Biden, "Bugün bu amaçlarımıza ulaşmak adına 100 farklı kuruluştan toplam 8 milyar dolar taahhüt aldığımızı açıklamak istiyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)