Biden'a "Ermeni soykırım" ını tanı baskısı

ABD'li senatörler, Başkan Biden'a, 1915 olaylarını "Emeni soykırım" ı olarak tanıması için mektup gönderdi.

DÜNYA 20.03.2021, 17:56 21.03.2021, 13:33
Biden'a "Ermeni soykırım" ını tanı baskısı

Demokrat Senatör Bob Menendez ile Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn'in öncülüğünü yaptığı ve 38 senatörün de imza attığı mektup, Senato Dış İlişkiler Komitesi tarafından duyuruldu.

1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul et baskısı 

Her iki partidenin senatörlerinin de isimlerinin yer aldığı mektupta, Biden'ın yaptığı bir konuşması hatırlatılarak, ''Ermeni soykırımını resmen tanıma çağrısını güçlü bir şekilde yapmak üzere size yazıyoruz. Geçmiş dönemde 1915 olaylarını soykırım olarak tanımıştınız, şimdi Başkan olarak yine tanımayı yapmanız çağrısında bulunuyoruz'' dedi.

ABD Kongresinin her iki kanadında da kabul edilen "1915 olaylarının soykırım olarak tanınması" yönündeki 2019 yasa tasarısına atıfta bulunulan mektupta, Biden yönetiminin olayı "soykırım" olarak resmen Kongreye taşıması gerektiği savunuldu.

Biden'e sessizliğini boz tepkisi 

Önceki hükümetlerin bu yönde resmi bir adım atmayıp sessiz kaldıklarını belirttikleri mektupta, Biden'a bu sessizliğe son verilmesi çağrısında bulundular.

ABD Başkanı Biden, seçim mitinginde 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmiş ve başkanlık döneminde "Ermeni soykırımı " yöndeki Kongre tasarısına destek vereceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)