Biber fideleri bu kez uzayda çiçek açtı 

ABD’li NASA astronotu Megan McArthur, uzay istasyonunda deney amaçlı yetiştirdikleri biber fidelerinin çiçek açtığını duyurdu. 

DÜNYA 05.09.2021, 10:39 06.09.2021, 14:35
Biber fideleri bu kez uzayda çiçek açtı 

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan NASA astronotu Megan McArthur, istasyonda Şili biberi yetiştirdiklerini ve bu fidelerin de çiçeklendiğini belirtti. Bir hafta sonra küçük biberler görmeyi beklediklerini söyleyen McArthur, fotoğraf da paylaşmayı ihmal etmedi. Fotoğraflarla birlikte ise şu açıklamayı yaptı: “Bu daha karmaşık bitkileri uzay istasyonunun benzersiz ortamında yetiştirmeyi öğrenmek ve gelecekteki gezegen görevlerindeki astronotların kendi yiyeceklerinden bazını yetiştirmelerini sağlamak için bir fırsat!” 



Yetiştirilmesi zor olan Şili biberi seçildi 

NASA tarafından “Gelişmiş Bitki Yaşam” alanında yürütülen ve Mart 2022’de tamamlanması beklenen bitki yetiştirme deneyinde New Mexico Hatch Green Şili biberi kullanıldı. NASA, uzayda mikro yerçekimi olan bir alanda yetiştirmek için biber tercih edildiğini çünkü bir C Vitamini kaynağı olan biberin yetiştirilmesi, çimlenmesi, büyümesi ve meyvelenmesi aşamalarının diğer bitkilere göre daha uzun sürdüğünü ifade etti. 

Yorumlar (0)