Beyrut'taki patlamada can kaybı artıyor

Beyrut'ta meydana gelen büyük patlamada can kaybı sayısı 73'e yükseldi.

DÜNYA 05.08.2020, 08:30 05.08.2020, 10:23
Beyrut'taki patlamada can kaybı artıyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve başkentin ismini taşıyan Beyrut Limanı'nda yaşanan büyük patlamada can kaybı sayısı 73'e çıktı.

Lübnan En-Nehar Gazetesi, Sağlık Bakanı Hamed Hasan'a dayandırarak hazırladığı haberde, büyük patlamada yaşamını yitirenlerin sayısının 73'e ulaştığını, yaralıların sayısının ise 3000'in üzerinde olduğunu bildirdi.

Lübnan Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri George Kettaneh ise büyük patlama sebebiyle yaralıların sayısının 3000'i geçtiğini ve Lübnan genelindeki çeşitli hastanelere sevk edildiklerini kaydetti.

Lübnan Kızılhaç Örgütü'nün Twitter hesabından yapılan bilgilendirme paylaşımında ise 375 ilk yardım ekibinin 75 ambulansla birlikte yaralılara yardım için yoğun çaba sarf ettiği dile getirildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan daha önce yaptığı açıklamada Beyrut'taki büyük patlamada yaşamını yitirenlerin sayısını 63 olarak bildirmiş, yaralı sayısının ise 3000'i aştığını ifade etmişti.

Bugün bankalar kapalı tutulacak

Diğer taraftan resmî internet sitesinden açıklama yayınlayan Lübnan Bankalar Cemiyeti, Beyrut Limanı'nda yaşanan ve kentin farklı bölgelerinde çok büyük zarara yol açan patlama sebebiyle tüm banka şubelerinin bugün kapalı olacağını bildirdi.

Lübnan Bankalar Cemiyeti'nin açıklamasında ayrıca, patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunulurken, yaralılara da acil şifalar temenni edildi.

Yorumlar (0)