Beyrut'ta OHAL ilan edildi!

Beyrut Limanı'nda meydana gelen ve şu ana kadar 100 kişinin ölmesine neden olan patlamanın ardından başkentte 14 günlük Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. 

DÜNYA 05.08.2020, 10:12
Beyrut'ta OHAL ilan edildi!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün korkunç bir patlama meydana gelmişti. 

Beyrut Limanı'nda 6 senedir bir depoda saklanan 2.750 ton amonyum nitratın infilak ettiği öğrenilmişti. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, söz konusu patlamadan sorumlu olan herkese ağır bir şekilde ceza verileceğini bildirmişti. 

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın çağrısı üzerine bir toplantı düzenlendi. Bunun üzerine Savunma Konseyi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, başkent Beyrut'ta 18 Ağustos gününe kadar Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesine yönelik karar alındı. 

Güvenlik ordu tarafından sağlanacak

Savunma Konseyi, başkent Beyrut'ta ordu tarafından güvenliğin sağlanacağını, ayrıca gümrükler, silahlı koruma birlikleri, iç güvenlik birimleri, havalimanları ile limanlarda bulunan silahlı kuvvetler ve itfaiyecilerin de ordunun kontrolüne verileceğini bildirdi. 

Hastane ödemeleri yapılacak

Patlama sonucu yaralanan kişilerin hastane ödemelerinin yapılması için hastanelere fon sağlanacağı ve yaşamını yitiren kişilerin ailelerine tazminat verileceği ifade edildi. 

Yeni bir komisyon kurulacak

Buğday silolarının tahribata uğraması sebebiyle buğday tedarikinin yapılacağı ve ihracat ile ithalatın sürdürülmesi için Trablus Limanı'nın hazır duruma getirileceği kaydedilirken, meydana gelen hasarın belirlenebilmesi amacıyla Lübnan ordusu ile koordinasyon halinde Yüksek Yardım Komisyonu'nun kurulacağı belirtildi.

Barınak tahsis edilecek

Söz konusu komisyonun, konutları kullanılamayacak hale gelen ailelere barınak tahsis edeceği aktarılırken, diğer ülkelerden gelecek olan yardımlar için de özel bir fon oluşturulacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)