Beyrut Limanı için 6 kez yargıya başvurulmuş!

Lübnan Gümrük Müdürü, Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı maddeler konusunda 6 kez yargıya başvurulduğunu açıkladı.

DÜNYA 05.08.2020, 12:56
Beyrut Limanı için 6 kez yargıya başvurulmuş!

Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvuru yaptıklarını açıklayan Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, şimdiye kadar Beyrut Limanı'nda bulunan şiddetli patlayıcı maddelerin liman ve Beyrut için ciddi bir tehlike oluşturduğunu, 6 kez yargıya başvurarak bildirimde bulunmuş olduklarını ifade etti.

Yerel basına açıklama yapan Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, 6 başvurunun 6'sında da söz konusu patlayıcıların bulunduğu depodan çıkarılması talebinde bulunduklarını fakat hiçbir karşılık alamadıklarını belirterek, patlamanın sebebine dair uzman raporlarını beklediklerini dile getirdi.

Beyrut Limanı'nda havai fişeklerin olup olmadığına dair bir soru üzerine Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, "Büyük ihtimalle havai fişekler de vardı." yanıtını verdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve başkentin ismini taşıyan Beyrut Limanı'nda dün 2750 ton amonyum nitrat patlayıcı maddesinin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın başlamış, kısa süre sonra tüm Beyrut'u sarsan ve atom bombası görüntüsü veren çok güçlü bir patlama yaşanmıştı.

Lübnan Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri George Kettaneh, Beyrut'ta meydana gelen korkunç patlamanın bilançosunu "100 ölü, 4000 yaralı" olarak açıklamıştı.

Yorumlar (0)