Beyin ölümü gerçekleşti, siyonizm-antisemitizm karıştı!

Fransa Ulusal Meclisi, siyonizm (Filistin'de Yahudiler için yeniden bir vatan kurulmasına destek veren uluslararası Yahudi siyasi hareketi) karşıtlığını antisemitizmle (Yahudi karşıtlığı, Yahudi düşmanlığı) eş değer sayan yasa tasarısını onayladı.

DÜNYA 04.12.2019, 08:07
Beyin ölümü gerçekleşti, siyonizm-antisemitizm karıştı!

Fransa Ulusal Mecliste yapılan oylamada, Filistin'de Yahudiler için yeniden bir vatan kurulmasına destek veren uluslararası Yahudi siyasi hareketi olarak bilinen Siyonizm'e karşıtlık ile Yahudi karşıtlığını yani antisemitizmi eş değer sayan ve herhangi bir yaptırımı olmayan yasa tasarısı kabul edildi. 

72 "hayır" oyuna karşı 154 "evet" oyuyla kabul edilen tasarıda, Uluslararası Holokost Anma İttifakının antisemitizm tanımı esas alındı. 

Antisemitizm ile mücadele önemli ama...

Le Monde gazetesinde yayınlanan açık mektupta, Fransa, İsrail ve birçok ülkede görev yapan 127 Yahudi akademisyen, antisemitizmle mücadelenin önemli olduğunu ancak siyonizm karşıtlığını antisemitizmle eş değer sayan yasa tasarısına karşı çıktıklarını vurgulamıştı.

Siyonizm karşıtlığı meşrudur

Akademisyenler, söz konusu tasarının kabul edilmemesi konusunda Fransa Ulusal Meclisine çağrıda bulunmuş, siyonizm karşıtlığının meşru olduğunun altını çizmişti.

Siyonizm ile antisemitizm aynı şeyler değil!

Siyonizm karşıtlığı ile antisemitizmin aynı şey olmadığının altını çizen akademisyenler, bir devleti eleştirmenin ''siyonizm karşıtlığı'' anlamına gelmediğini belirtmişti.

Macron iki kavramı birbirinden ayırt edemedi

NATO'ya "beyin ölümü gerçekleşti" dediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Asıl Macron'un beyin ölümü gerçekleşmiştir" diyerek eleştirdiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, iki kavramı birbirinden ayırt edemeyecek kadar beyin ölümünün gerçekleştiği görülmüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, şubatta siyonizm karşıtlığının antisemitizmin modern biçimlerinden biri olduğunu ve Uluslararası Holokost Anma İttifakının antisemitizm tanımını kabul edeceğini duyurmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un birbirine karıştırdığı siyonizm, Filistin'de Yahudiler için yeniden bir vatan kurulmasına destek veren uluslararası Yahudi siyasi hareketinin ismi. Yani siyonizme karşı gelenler, İsrail'i işgalci olarak tanımlıyor ve Filistin topraklarının zorla işgal edilerek Yahudi Yerleşimcilerin yerleştirildiğini söylüyor. Ki bu eleştirinin, uluslararası kamuoyunda da bir karşılığı bulunuyor. Ancak bu eleştirinin altında Yahudi karşıtlığı bulunmuyor. Antisemitizm ise doğrudan Yahudilere karşı olmak anlamına geliyor. Özetle antisemitist yaklaşım siyonizm karşıtlığını da içine alırken, siyonizm karşıtlığı antisemitizmi barındırmıyor.

Siyonizm karşıtı Yahudiler bile var

Çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayanlar olmak üzere siyonizm karşıtı Yahudilerin de olduğu biliniyor. Zaman zaman Filistinlilere destek vermek için ABD sokaklarına bile dökülen siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail'in işgalci olduğunu, Yahudilerin Filistin'e ait topraklarda işgalci olarak yaşamasının haram olduğunu belirtiyorlar.

Yorumlar (0)