Beyaz Saray: Süveyş Kanalı için Mısır’a yardım teklif ettik

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Süveyş Kanalı’nda bir geminin karaya oturması sonrası Mısır’a uluslararası trafiğin daha fazla etkilenmemesi için yardım teklifinde bulunduklarını duyurdu.

DÜNYA 26.03.2021, 21:14 28.03.2021, 09:05
Beyaz Saray: Süveyş Kanalı için Mısır’a yardım teklif ettik

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı’nda karaya oturmasının ardından uluslararası trafiğin durmasına sebep olan “The Ever Given” adındaki yük gemisine dair Mısır’a yardım teklifinde bulunduklarını açıkladı.

Beyaz Saray’da düzenlenmiş olan basın toplantısında konuşan Psaki gündem değerlendirmesinde bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Mısır’a yardım teklifinde bulunduk”

Psaki Süveyş Kanalı’nda sıkışan gemiye dair gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydederek, “Aldığımız bilgilere göre Mısırlı yetkililer mümkün olan en kısa zamanda gemiyi oradan çıkartmak ve kanal trafiği için çalışmalarını sürdürüyor. Diplomatik diyalog kapsamında sürekli Mısır’la iletişim halindeyiz ve kanalın tekrar açılması için Mısırlı yetkililere yardım teklifinde bulunduk. Gemiyi çıkarma çalışmalarına ilişkin en iyi desteği nasıl sağlanacağına dair Mısırlı ortaklarla görüşme yapıyoruz.” dedi.

Psaki, kanalın dünya enerji piyasası açısından önemine de vurgu yaparak, “Yaşanan bu olayın enerji piyasaları üzerinde olası potansiyel etkilerini görebiliyoruz ve bundan dolayı Mısır’a yardım önerdik.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)