Beyaz Saray: Erdoğan ve Biden görüşmesi önemli bir fırsat

Beyaz Saray Sözcüsü Joe Biden’ın İngiltere’ye seyahati sırasında uçakta yaptığı açıklamada, Biden ve Erdoğan’ın gerçekleştireceği görüşmenin ‘yüz yüze diplomasi için önemli bir fırsat’ olacağını ifade etti.

DÜNYA 10.06.2021, 08:44 11.06.2021, 10:13
Beyaz Saray: Erdoğan ve Biden görüşmesi önemli bir fırsat

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki tarafından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın ilk yurt dışı ziyareti dahilinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeyi önceliğe aldığı kaydedilerek 14 Haziran’da yapılacak olan görüşmenin ‘yüz yüze diplomasi için bir imkan’ olacağı kaydedildi.

Biden’ın Washington’dan İngiltere’ye seyahati esnasında uçakta Psaki soruları cevaplandırdı.

"Erdoğan-Biden görüşmesi önemli bir fırsat"

Erdoğan ve Biden’ın 14 Haziran tarihinde Brüksel’de gerçekleştirecekleri ikili görüşmeye ilişkin beklentilerinin ne olduğunun sorulmasının ardından Psaki konuya ilişkin, “Bu ilişki, yapıcı bir şekilde çalışmanın sürdürülmesi gerektiğini hissetmiş olduğumuz fırsatların ve alanların bulunduğu, bununla birlikte ciddi anlaşmazlıklar yaşamış olduğumuz alanların da yer aldığı NATO ortağıyla olan bir ilişki. Başkan Biden’ın yapacağı ilk yurt dışı ziyaretinde ikili görüşmeyi önceliğe alması konuya verdiği önem ve yüz yüze diplomasiye sahip olabilmek amacıyla ciddi bir fırsat.” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan görüşmede nelerin konuşulacağı konusunda gelen soruya ise Psaki “Küresel toplumu etkileyen bölgesel güvenlik konularının görüşüleceğini düşünüyorum. Aynı şekilde koronavirüs ve ekonomi gibi konular da öncelikli olacaktır. Görüşme süresi yaklaştıkça daha fazla detay paylaşabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki

ABD Başkanı Biden’ın haftalık Avrupa Ziyareti takvimi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden, bugün başlattığı turda ilk olarak İngiltere’yi ziyaret edecek. Burada Boris Johnson ve 2. Elizabth ile görüşecek olan Biden ardından 11-13 Haziran tarihlerinde G7 Zirvesi’ne katılım gösterecek.

İngiltere’nin ardından Biden 13 Haziran gününde Belçika Brüskel’e gidecek. Biden, 14 Haziran tarihinde yapılacak olan NATO Zirvesi’ne katılacak ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze ilk görüşmesini yapacak. Gerçekleştirilecek görüşmede ikili ilişkilerin kapsamlıca değerlendirilmesi bekleniyor.

15 Haziran tarihinde Brüksel’de ABD-AB Zirvesi’ne katılacak olan Biden hemen ardından 16 Haziran tarihinde ise İsviçre’de Putin ile bir araya gelecek.

Yorumlar (0)