Beyaz Saray duyurdu: Rusya her an saldırabilir

Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesi halinde tüm seçeneklerin masada olduğunu söyleyerek, "Rusya her an Ukrayna'ya saldırabilir. Şu anda o aşamadayız." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 19.01.2022, 01:04
Beyaz Saray duyurdu: Rusya her an saldırabilir

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Rusya ve Ukrayna gerilimine dair son gelişmeleri yorumladı.

ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Almanya ve Ukrayna'ya bir gezi gerçekleştireceğini hatırlatan Psaki, Blinken'ın burada Rusya-Ukrayna tansiyonunu düşürmek için görüşmeler yapacağını aktardı.

Rusya ve ABD dışişleri bakanları Cenevre'de buluşacak

Psaki, Blinken ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un yaptığı telefon görüşmesinde, Cenevre'de bir görüşme gerçekleştirme hususunda anlaşmaya varıldığını ve Blinken'ın bahse konu görüşmede Rusya'yı tansiyonu düşürme hususunda uyaracağını kaydetti.

Rusya-Ukrayna geriliminin sorumlusunun hududa on binlerce asker yığan Putin olduğunu dile getiren Psaki, şunları söyledi:

"Açık ve net konuşayım; an itibarıyla durum son derece tehlikeli. Rusya her an Ukrayna'ya saldırabilir. Şu anda o aşamadayız. Blinken, Cenevre'de yapılacak görüşmede, bu hususta diplomatik bir yol olduğunu açık bir şekilde ifade edecek. Ukrayna'yı işgal etmenin ağır ekonomik neticelerinin acısını çekip çekmeyeceği Ruslara ve Putin'e bağlı."

Psaki, Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesi halinde bütün seçeneklerin masada olduğunun altını çizerek, ekonomik yaptırımlar hususunda Avrupalı partnerleri ile yakın temasta olduklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)