Beyaz Saray'dan sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısına engel!

Beyaz Saray'ın talebi üzerine, ABD Senatosu'nda sözde "Ermeni soykırımının resmen tanınmasını" öngören karar tasarısının oylanması üçüncü defa engellendi.

DÜNYA 06.12.2019, 00:31
Beyaz Saray'dan sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısına engel!

Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer; Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz'un hazırladığı "Ermeni soykırımının resmen tanınmasını" öngören karar tasarısının oylanmasını engelledi.

Gizli kaynaklar, Cramer'in Beyaz Saray'ın isteği üzerine böyle bir adım attığını belirtti.

Cramer ise Senatoda yaptığı konuşmada, "ABD Başkanı Donald Trump, daha yeni Londra'daki NATO Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp döndü. Şu anın bu tasarıyı geçirmek için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum. Bu tasarı Trump yönetiminin diplomatik çabalarını baltalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Tasarıya üçüncü engel!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın 13 Kasım'da Beyaz Saray'da yaptığı görüşme sonrası Beyaz Saray'ın sözde "Ermeni soykırımının resmen tanınmasını" öngören karar tasarısının Senatodan geçmesini engellemek için harekete geçtiği öne sürülmüştü.

Senatörler oylamayı engelleyebiliyor

ABD Senatosunda gerçekleştirilecek tasarı oylamalarında herhangi bir senatör, karşı görüş bildirerek oylamayı engelleyebiliyor.

ABD Temsilciler Meclisinde 29 Ekim'de yapılan oylamada, 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısı kabul edilmişti.

Yorumlar (0)