Beyaz Saray'dan korkunç tahmin: 200 bin kişi ölebilir!

Beyaz Saray sağlık ekibinden, Amerika Birleşik Devletleri'nde 100 bin ila 200 bin kişinin yeni tip koronavirüsten (Covid-19) öleceği tahmini geldi.

DÜNYA 01.04.2020, 08:00 01.04.2020, 10:30
Beyaz Saray'dan korkunç tahmin: 200 bin kişi ölebilir!

Beyaz Saray Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile Mücadale Görev Gücünde yer alan Doktor Deborah Birx ve Doktor Antony Fauci, Amerika Birleşik Devletleri'nde salgına karşı alınan tedbirlere uyulması durumunda bile koronavirüs sebebiyle 100 bin ila 200 bin kişinin hayatını kaybedeceğini belirtti.

Doktor Deborah Birx ve Doktor Antony Fauci, Beyaz Saray'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın da katıldığı basın toplantısında ABD'deki salgına ilişkin yapılan tahminler konusunda sunum gerçekleştirdi.

Doktor Deborah Birx konuşmasında, "Yayımladığımız önlemlere uyulursa, 100 ila 200 bin arasında kişinin öleceğini tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Federal hükumetin yayımladığı önlem uyarılarına sıkı bir şekilde uyulması gerektiğini ifade eden Doktor Deborah Birx, "Elimizde sihirli bir değnek yok. Sihirli bir aşı ya da tedavi de yok. Sadece davranışlarımızla bu hastalığı yenebiliriz." diye konuştu.

Aynı zamanda Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı olan Doktor Antony Fauci ise şu değerlendirmede bulundu:

"En az 100 bin kişinin öleceği tahmini ne kadar iç karartıcı olursa olsun buna hazır olmalıyız. Tabii, umuyoruz ki rakam bu kadar yüksek olmaz. Bu rakamı mümkün olan en az seviyeye indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak gerçekçi olmak gerekirse, kendimizi de bir taraftan bu ihtimale hazırlamalıyız."

Yorumlar (0)