Beyaz Saray'dan Bolton kararı: Bu haliyle çıkamaz!

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın, yakın zamanda çıkacak kitabının "önemli gizli bilgiler" içerdiğini kaydeden Beyaz Saray, kitabın bu şekliyle yayımlanamayacağını bildirdi.

DÜNYA 30.01.2020, 00:09
Beyaz Saray'dan Bolton kararı: Bu haliyle çıkamaz!

ABD'de, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yakında piyasaya çıkacak "Trump, Ukrayna yardımını Joe Biden ve oğlu hakkındaki soruşturmalara bağladı" ifadelerini içerdiği aktarılan kitabı hakkındaki tartışmalar sürüyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Erişim Yönetimi Direktörü Ellen Knight'ın, 23 Ocak'ta söz konusu kitap hakkında Bolton'ın avukatına yolladığı mektup basına sızdı.

Mektubunda, "kitapta büyük miktarda önemli gizli bilgiler olduğunu" savunan Knight, "Federal yasalar ve müvekkilinizin gizli bilgilere erişim sağlamak için imzaladığı gizlilik anlaşmaları gereği, söz konusu bilgiler silinmeden kitabın bu taslağı yayımlanamaz ya da kamuoyuna açıklanamaz." ifadelerine yer verdi.

Trump, Bolton'ı eleştirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Bolton'ı eleştirdi.

"Bolton bana bir iş için yalvardı"

Bolton'ın yıllar önce ABD'nin BM Daimi temsilciliği için onay alamadığını hatırlatan Trump, "Bolton bana, Senato'nun onayını gerektirmeyen bir iş için yalvardı. Birçok insanın 'bunu yapmayın efendim' demesine rağmen, ona iş verdim." görüşünü paylaştı.

"Onu dinleseydim şu ana kadar Altıncı Dünya Savaşı olurdu"

Bolton'ın birçok hata yaptığını belirten Trump, "Onu dinleseydim şu ana kadar Altıncı Dünya Savaşı olurdu. Bolton şu anda görevde değil ve hemen edepsiz ve doğru olmayan bir kitap yazdı. Tüm özel ulusal güvenliği yazdı. Bunu kim yapar?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)