Beyaz Saray'da kritik Türkiye toplantısı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi senatörler ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddesi, Rusya'dan S-400 hava ve füze savunma sistemlerini alan Türkiye'ye uygulanacak muhtemel yaptırımlardı.

DÜNYA 24.07.2019, 08:42
Beyaz Saray'da kritik Türkiye toplantısı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Türkiye'ye uygulanacak muhtemel yaptırımları görüşmek üzere senatörlerle bir araya geldi. 

Beyaz Saray'da basına kapalı gerçekleşen görüşmede Cumhuriyetçi senatörlerle Türkiye ve S-400 meselesi ele alındı.  

Trump'ın, Beyaz Saray'ın günlük programında yer alan ve öğleden sonra 16.00'da başlayan görüşmede 45 Cumhuriyetçi senatörle bir araya geldiği kaydedildi. 

Beyaz Saray muhabirlerinin geçtiği basın bildirimlerine göre, Trump, senatörlerle bir saati aşkın süre görüştü ve görüşmede  'ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası' (CAATSA) kapsamında Türkiye'ye uygulanacak muhtemel yaptırımların değerlendirildiği bildirildi.

Cumhuriyetçi senatörlerden Lindsey Graham, Tom Cotton, Mitch McConnell, Rand Paul, Marco Rubio ve James Risch gibi isimler, kritik Türkiye toplantısına katılım gösterdi.

Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Demokratlar Türkiye'ye yaptırım istedi

Trump'ın Cumhuriyetçi senatörlerle gerçekleştirdiği toplantıdan önce 10 demokrat senatör, ABD Başkanı'na bir mektup yazarak 'yasalara uyma ve Türkiye'ye yaptırım uygulama' çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada, Barack Obama yönetiminin Türkiye ile ilgili hatalarını vurgulayarak, "Birçok bakımdan çok zor bir durum. Türkiye bağlamında önceki yönetim çok büyük hatalar yaptı ve bu çok kötü. Dolayısıyla şu anda (yaptırımlar konusuna) buna bakıyoruz, ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz (kararımızı) açıklamadık." demişti.

Yorumlar (0)